Ž. Balčiūnaitė raginama grąžinti valstybės apdovanojimą

Sportininkė Živilė Balčiūnaitė raginama grąžinti prieš dvejus metus jai įteiktą valstybės apdovanojimą.

Valstybės apdovanojimų taryba apsvarstė klausimą, ar rekomenduoti Prezidentei Daliai Grybauskaitei atimti iš Ž.Balčiūnaitės 2010-aisiais įteiktą Didžiojo Kunigaikščio Gedimino ordino Riterio kryžių.

Prezidentės atstovė spaudai Daiva Ulbinaitė pranešė, kad Taryba nusprendė įpareigoti Ordinų kanclerį Giedrių Krasauską kreiptis į sportininkę, kad ji gera valia grąžintų įteiktą valstybės apdovanojimą. Prezidentei kol kas nesiūloma pasirašyti dekretą dėl ordino atšaukimo arba 2010-aisiais pasirašyto dekreto dėl apdovanojimo anuliavimo.

Didžiojo Kunigaikščio Gedimino ordino Riterio kryžius Ž. Balčiūnaitei buvo įteiktas įteiktą 2010-ųjų rudenį, tuoj po to, kai ši lietuvių sportininkė laimėjo Europos lengvosios atletikos čempionato Barselonoje maratono rungtyje.

Tačiau netrukus po apdovanojimo Ž. Balčiūnaitei buvo pareikšti įtarimai dėl draudžiamų preparatų vartojimo. Po atlikto papildomo tyrimo sportininkė buvo diskvalifikuota dvejiems metams, iš jos atimtas Europos čempionės auksas.

Tarptautinis sporto arbitražo teismas šį pavasarį nusprendė, kad 33-ejų Ž. Balčiūnaitei pritaikytos sankcijos buvo teisėtos.

Po šio teismo sprendimo Lietuvoje susirūpinta dėl lengvaatletei įteikto valstybės apdovanojimo.

Valstybės apdovanojimų taryba ėmėsi svarstyti, ką rekomenduoti Prezidentei dėl jos prieš pusantrų metų pasirašyto dekreto, kuriuo Ž. Balčiūnaitei už pergalę Europos čempionate buvo paskirtas ordinas.

Naujausioje Lietuvos istorijoje kol kas nebuvo atvejo, kad valstybės vadovas būtų priverstas atiminėti ordiną iš dopingo vartojimu apkaltinto ir diskvalifikuoto sportininko.

Šiomis dienomis baigiasi Ž. Balčiūnaitei skirtas dviejų metų diskvalifikavimo laikotarpis. Atletė žada grįžti į didįjį sportą, vėl dalyvauti tarptautinėse varžybose.


Šiame straipsnyje: Živilė Balčiūnaitė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Jos

Jos portretas
Jos vietoj nuleisciau apdovanojima i klozeta, uzfiksuociau tai video kamera, patalpinciau i Youtube ir nusiusciau nuoroda.

siūlau

siūlau portretas
neskriausti savo tautiečių, vos tik kokia federacija užsimano. Balčiūnaitė puiki sportininkė ir tikrai nusipelnė apdovanojimų. Jei nesutinkate, tai prašau iš visų bent kiek prasikaltusių docentų, profesorių, sporto meistrų atimti visus apdovanojimus. Labai jau mes greiti smerkti ir bausti savus, puolam ieškoti kalėjimų, kur kalinti teroristai (nors įrodyta, kad tokių nebuvo), atiduodame baltarusams sugraužti jų pačių kovotoją už laisvę, bandome išlaikyti gerą nuomonę apie save ir pataikaujame chamams lenkams. Baikim vieną kartą mušti į savu vartus. Teiskim tikrus nusikaltėlius, įskaitant ir lenkų chamus, autonomininkus ir panašaus plauko Lietuvos priešus.

p.Živilei

p.Živilei portretas
Jei norite,kad tauta jus gerbtų ir lauktų iš Jūsų rezultatų, garbingai atiduokite ka gavote, busite daugiau vertinama iš gerosios pusės, nei kiekvieną dieną minima tik bloguoju,geriau garbingai pralaimėti, nei chamiškai gintis.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių