Vyriausybė nusprendė: trumpinamas „gerųjų“ savivaldybių sąrašas, keičiasi mokyklų testavimo tvarka

  • Teksto dydis:

Ministrų Kabinetas trečiadienį priėmė karantino pakeitimus dėl COVID-19 testavimo mokyklose ir pasimatymų pataisos įstaigose. Taip pat atnaujintas švelnesnes karantino taisykles galinčių taikyti savivaldybių sąrašas.

„Atsižvelgiant į didėjančias ugdymo įstaigose atliekamų profilaktinių tyrimų COVID-19 ligai diagnozuoti apimtis bei į tai, kad iki šiol vykdytų tyrimų metu mokinio namų ūkiui priklausančiam asmeniui nustačius COVID-19 ligą, ji būdavo nustatoma ir mokiniui, siūloma atsisakyti mokinių namų ūkiams priklausančių asmenų tyrimo, o tirti tik mokinius ir įstaigose kontaktiniu būdu dirbančius darbuotojus“, – rašoma nutarimo projekte.

Taip pat SAM, atsižvelgdama į karantino sąlygų švelninimą kitose srityse, atnaujino ilgalaikių ir trumpalaikių kontaktinių pasimatymų vykdymą bausmių vykdymo įstaigose, koronavirusu persirgusiems arba pasiskiepijusiems asmenims.

Šie pakeitimai įsigalios nuo gegužės 3 d.

Remiantis Statistikos departamento balandžio 21 d. skelbiamais duomenimis, SAM iš savivaldybių, kuriose gali būti nustatomos švelnesnės karantino režimo priemonės negu visoje šalyje, sąrašo pasiūlė išbraukti 5 savivaldybes, kuriose 14 dienų COVID-19 sergamumo rodiklis 100 000 gyventojų viršija daugiau kaip 200 atvejų. Siūloma išbraukti Druskininkų (226), Jurbarko rajono (235), Palangos miesto (219), Prienų rajono (291), Telšių rajono (222) savivaldybes.

Sąraše nuo balandžio 26 d. lieka 21 savivaldybė: Birštono, Biržų rajono, Joniškio rajono, Kelmės rajono, Klaipėdos miesto, Klaipėdos rajono, Kretingos rajono, Mažeikių rajono, Neringos, Pagėgių, Pakruojo rajono, Pasvalio rajono, Plungės rajono, Rietavo, Rokiškio rajono, Skuodo rajono, Šakių rajono, Šiaulių miesto, Šiaulių rajono, Šilutės rajono, Tauragės rajono savivaldybės.

Vyriausybė numatytė daugiau laisvių gidams, pramogų parkams. „Sprendimai yra priimti, kad gidai galėtų tam tikras grupes lauke gidauti, galėtų joms vesti ekskursijas ir dėl pramogų parkų taip pat. Tiesiog buvo sutarta, kad reikalavimai dėl žmonių skaičiaus bus priderinti prie analogiškų reikalavimų, kurie yra taikomi panašiems renginiams“, – spaudos konferencijoje sakė premjerė Ingrida Šimonytė.

Vyriausybės posėdyje ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė pranešė siūlanti leisti ekskursijose atvirose erdvėse dalyvauti iki dešimties asmenų, neapsiribojant tik turinčiais imunitetą.

Taip pat pasiūlyta leisti veikti nuotykių parkams: pasak ministrės, juose yra daug vietos, todėl yra galimybės saugiai vykdyti tokią veiklą. Ministerija siūlė leisti ten lankytis ne daugiau dešimties žmonių arba užtikrinti 50 kv. metrų plotą vienam lankytojui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių