Vyriausybė nukėlė pasitarimą dėl informacinių technologijų sprendinių masiniam skiepijimui

Vyriausybė nukėlė penktadienį planuotą pasitarimą dėl informacinių ir ryšio technologijų sprendinių masiniam vakcinavimui.

Kaip nurodoma Vyriausybės interneto puslapyje, pasitarimas perkeliamas į kitą dieną – laikas ir tiksli data bus patikslinta vėliau.

Kiek vėliau vykusioje spaudos konferencijoje Vyriausybės kanclerė Giedrė Balčytytė teigė, kad šiam klausimui aptarti pritrūko laiko, tačiau tą padaryti planuojama trečiadienį.

„Tiesą sakant, tiesiog pritrūkome laiko. Buvo pateiktas darbo grupės parengtas pristatymas, jis truko ilgiau, nei galvojome. Tiesiog turėjo vykti kitas premjerės ir vienos iš ministrių susitikimas. (...) Dar bus patikslintos kai kurios detalės reikalingos sprendimams priimti. Jokių didelių priežasčių nėra, tiesiog laiko klausimas“, – sakė ji.

Kaip anksčiau BNS sakė premjerės Ingridos Šimonytės atstovė spaudai Rasa Jakilaitienė, šie sprendiniai – itin svarbūs užtikrinant skiepijimo proceso sėkmę.

„Turėsime užtikrinti efektyvias priemones pakviesti žmones vakcinuotis, patogiai registruotis bei greitą vakcinacijos fakto fiksavimą e.sveikatos sistemoje. Kartu užtikrinant kibernetinį sistemų saugumą“, – sakė premjerės atstovė spaudai.

Sveikatos apsaugos ministerijos sudarytame vakcinavimo plane nurodyta, kad masinė vakcinacija galėtų prasidėti birželio mėnesį.

Šalyje nuo COVID-19 pirma vakcinos doze paskiepyta 364 tūkst. 930 asmenų, abiem – 168 tūkst. 740.

Iš viso Lietuva yra gavusi 642 tūkst. 365 vakcinos dozes, 610 tūkst. 365 pristatytos į vakcinavimo centrus, iš jų sunaudota 533 tūkst. 670.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių