VSD vadovas: žvalgyba nefiksavo Rusijos kišimosi į prezidento rinkimus

Valstybės saugumo departamento (VSD) vadovas Darius Jauniškis sako, kad žvalgyba nefiksavo Rusijos kišimosi į prezidento rinkimus.

„Ne, nefiksavome (Rusijos kišimosi)“, – žurnalistams antradienį po susitikimo su išrinktuoju prezidentu Gitanu Nausėda sakė VSD direktorius.

Žvalgyba pernai buvo perspėjusi, kad Rusija gali bandyti daryti įtaką prezidento rinkimams ir tam pasitelkti kibernetines operacijas.

Aš kaip visada paslaptingas, daug nepasakysiu, tiesiog nieko ypatingo, pasišnekėjome. Matyt, po inauguracijos prasidės rimti reikalai, kalbėsimės kitaip.

„Žvalgyba visą laiką sakė, kad tikėtina, ir to tikėtis mes turime. (...) Nebuvo ir ačiū Dievui“, – teigė D. Jauniškis.

Saugumo vadovas sakė su išrinktuoju prezidentu aptaręs saugumo situaciją ir pagrindines grėsmes, įskaitant Rusijos, Baltarusijos, Kinijos veiksmus, terorizmą ar migraciją.

Jis tvirtino, kad su G. Nausėda aptarė bendro pobūdžio klausimus, nes jis dar neturi leidimo dirbti su įslaptinta informacija.

„Aš kaip visada paslaptingas, daug nepasakysiu, tiesiog nieko ypatingo, pasišnekėjome. Matyt, po inauguracijos prasidės rimti reikalai, kalbėsimės kitaip“, – kalbėjo VSD direktorius.

D. Jauniškio kadencija VSD vadovo poste baigiasi 2020 metų birželį. Jis teigė su išrinktuoju prezidentu dar neaptaręs galimybių likti kitai kadencijai.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

VYTAUTAS

VYTAUTAS portretas
DAR NEPAMINĖJAU LABORANTO kubiliaus.

Anonimas

Anonimas portretas
juknevičienę išgrūdo į Briuselį,grybauskaitę į pensiją ir rusai staiga paskelbė paliaubas.GAL SAKAU IR TAIKIAI GYVENT PRADĖSIME...

Jelena

Jelena portretas
Siaubas. Rusija jau nepuola.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių