VSAT: sekmadienį sulaikytas didžiausias neteisėtų migrantų skaičius

  • Teksto dydis:

Neteisėtai sieną iš Baltarusijos kertančių migrantų srautas pasiekė naujas aukštumas – per nepilną sekmadienio parą sulaikyti 255 asmenys.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos atstovas portalui 15min teigė, jog tai didžiausias per parą sulaikytųjų skaičius iki šiol.

„Šiemet didžiausias paros skaičius buvo 171, jis pasiektas praėjusį antradienį. Dabar yra 255 ir dar beveik ketvirtis paros priešakyje. Greičiausiai šis skaičius didės“, – 15min komentavo Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) patarėjas Giedrius Mišutis.

„Srauto augimas čia yra pagrindinė priežastis. Sunku apskritai ką nors prognozuoti, tačiau per vieną savaitę jau dvi dienas pagerinamas paros rekordas, tai rodo tendenciją, kad spaudimas liks toks pats arba padidės. Mažėjančių skaičių tendencijos nelabai galėčiau įžvelgti“, – kalbėjo G.Mišutis.

Bendras šiemet iš Baltarusijos į Lietuvą neteisėtai patekusių asmenų skaičius jau viršijo 3,5 tūkst.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pensininkas

Pensininkas portretas
Cia tik pradzia, greit eis tukstanciais.. Nereikejo kistis i kaimynu politika. Tegu valdzia atsistatydina

Klaipėdietė

Klaipėdietė portretas
Kada baigsis tas cirkas su pabėgeliais,sukišti visus į lėktuvą ir lauk iš Lietuvos.Bus daug pigiau,varyti juos LAUK.

pensininkė

pensininkė portretas
jei būtų siena saugoma tai nepatektų pabėgėliai.statykite kariuomenę ginkluotą pagal sieną ir nelaukite kol šauks" priglauskite ", o šaukite įspėjamuosius šūvius ir pasienis bus švarus, bet žaidžiate
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių