VRK tvirtins pilietybės referendumo rezultatus, skelbs antrąjį prezidento rinkimų turą

  • Teksto dydis:

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) sekmadienį tvirtins pilietybės referendumo rezultatus ir skelbs antrąjį prezidento rinkimų turą.

Rinkimų komisija planuoja konstatuoti, kad per gegužės 12 dieną vykusius prezidento rinkimus valstybės vadovas nėra išrinktas, todėl gegužės 26 dieną rengiamas pakartotinis balsavimas.

Jame dalyvaus du daugiausia balsų pirmajame ture surinkę kandidatai – perrinkimo siekiantis Gitanas Nausėda, gavęs 632 tūkst. arba beveik 44 proc. balsų, ir premjerė Ingrida Šimonytė, sulaukusi 288 tūkst. arba 20 proc. rinkėjų palaikymo.

Iš viso dėl prezidento posto varžėsi aštuoni kandidatai.

Pirminiais VRK duomenimis, advokatas Ignas Vėgėlė surinko 177 tūkst. arba 12 proc. rinkėjų balsų, partijos „Nemuno aušra“ pirmininkas Remigijus Žemaitaitis – 132 tūkst. arba 9 proc., medikas Eduardas Vaitkus – 105 tūkst. arba 7 proc., teisininkas Dainius Žalimas – 51 tūkst. arba 3,5 proc., Darbo partijos pirmininkas Andrius Mazuronis – 19,9 tūkst. arba 1,38 proc., krašto apsaugos viceministras Giedrimas Jeglinskas – 19,7 tūkst. arba 1,3 proc. balsų.

Nepatvirtintais duomenimis, prezidento rinkimuose valią pareiškė 1 mln. 439 tūkst. arba 59,9 proc. rinkimų teisę turinčių piliečių. 

VRK taip pat konstatuos, kad referendumas dėl Konstitucijos pataisos siekiant išplėsti dvigubos pilietybės galimybes nesurinko reikiamo balsų skaičiaus.

Pirminiais duomenimis, referendume dalyvavo 1 mln. 429 tūkst. arba 59,5 proc. rinkėjų.

Už Konstitucijos pataisą balsavo 1,043 mln. arba beveik 73 proc. piliečių, prieš buvo 357 tūkst. arba 25 proc. balsavusiųjų.

Kad Konstitucijos pataisa dėl pilietybės būtų priimta, už ją privalėjo balsuoti ne mažiau kaip pusė rinkimų teisę turinčių asmenų – pritrūko apie 160 tūkst. pritariančiųjų balsų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

oo

oo portretas
puikus profesoriaus E,Kūrio komentaras apie referendumo organizatorius su šūkiais apie apvalią Lietuvą ir nieko nepaaiškinusiems apie klausimus ,problemas iš esmės,Ir apie tai ,kad palikus viską politikams spręsti kurie kaip chameleonai keičia savo sprendimus pažadus būtų klaida,Nes politikai už nieką neatsako, ir jais pasitikėti negalima.,Keista ,kas pastoviai viskam aiškinti kviečiamas Žalimas o ne Kūris,kuris tikrai yra profesonalesnis ir didesnis konsitucijos gynėjas,nes pagal Žalimą ,tai konstituciją galima kraipyti,kaip nori seksualinės mažumos ar kita grupelė žmonių ,nes jis žiūri į ateitį.

apie

apie portretas
referenduma labai gerai pasisake prof,E.Kuris lrt laidoje savaite,visada balsuosiu pries

tai

tai portretas
gal dar sugalvokit isnaujo prezidento rinkimus
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių