VMVT vadovas: steigiame trylika naujų etatų

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) direktorius Darius Remeika sako, kad šiuo metu tarnyboje steigiama trylika naujų etatų.

Pasak D. Remeikos, naujų etatų steigimas susijęs su situacija dėl neteisėtų gyvūnų dauginimo.

„Inicijavome trylikos pareigūnų konkursus Valstybės tarnybos departamente. (...) Turime papildomus pareigūnus departamentų lygyje, centrinės tarnybos lygyje, kurie analizuotų informaciją, daug detaliau analizuotų skelbimus ir keitimąsi informacija su mūsų institucijomis, tokiomis kaip Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI), Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT), policijos pajėgos, savivaldybės“, – LRT radijui trečiadienį sakė D. Remeika.

VMVT vadovas teigė, kad šiuo metu tarnyba ties šia problema yra mobilizavusi pajėgas.

„Šituo karštu metu, esant tiek daug patikrinimų, esme mobilizavę pajėgas. Maisto patikrinimus atliekame, tačiau visi kiti patikrinimai yra dėl gyvūnų sveikatos, užkrečiamųjų ligų kontrolės. Šiuo metu esame sutelkę pajėgas ir tam dėmesį skiriame“, – sakė D. Remeika.

Jis dar kartą pabrėžė, kad, norint išspręsti nelegalaus gyvūnų dauginimo problemą, būtinas privalomas gyvūnų ženklinimas, bendra jų įvežimo į Europos Sąjungą nekomerciniais tikslais tvarka.

„Šitą problemą gana greitai dideliu mastu galima išspręsti, tačiau to bazė yra privalomas gyvūnų ženklinimas pagal įstatymą“, – sakė D. Remeika.

Viešojoje erdvėje prieš kurį laiką pasirodė informacija bei nuotraukos iš nelegalių gyvūnų veislynų, kur matyti žiaurus elgesys su gyvūnais.

Praėjusią savaitę Žemės ūkio ministerija (ŽŪM) kreipėsi į Specialiųjų tyrimų tarnybą, prašydama įvertinti situaciją dėl galimos korupcijos VMVT.

ŽŪM taip pat yra sudariusi komisiją įvertinti VMVT veiklą, procedūras ir procesus tiriant pranešimus, skundus, vykdant patikrinimus gyvūnų gerovės klausimais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vovka

vovka portretas
O tie a lia dirbusieji pašalinti?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių