Viruso krizės valdymą perima specialus komitetas: jam vadovaus premjeras

Vyriausybė nusprendė vadovavimą suvaldant koronaviruso krizę sutelkti premjero Sauliaus Skvernelio rankose. Ministras pirmininkas vadovaus naujai įsteigtam specialiajam komitetui.

„Yra papildyta krizės valdymo sistema: pradės funkcionuoti Lietuvos Respublikos Vyriausybės specialusis komitetas su pagrindinių ministrų dalyvavimu. Jo funkcija bus koordinuoti visą situaciją, susijusią su koronaviruso valdymu“, – teigė premjeras.

Pasak S. Skvernelio, naujai įsteigtoje institucijoje bus pasitelkti medicinos, logistikos, kibernetinio saugumo ekspertai.

„Manau, ši institucija padės efektyviai ir horizontaliai vienyti visų ministerijų pastangas, spręsti koronaviruso sukeltą krizę“, – aiškino premjeras.

Premjeras taip pat pranešė, kad jo pavaduotojais šiame komitete paskirti energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas bei Vyriausybės kancleris Algirdas Stončaitis.

Manau, ši institucija padės efektyviai ir horizontaliai vienyti visų ministerijų pastangas, spręsti koronaviruso sukeltą krizę.

Visgi S. Skvernelis pabrėžė, kad sveikatos apsaugos ministras ir toliau lieka ekstremalios situacijos operacijos vadovu.

„Jis tokiu išliks ir ateityje“, – teigė premjeras.

Pasak S. Skvernelio, komitetas įkurtas tam, kad padėtų operacijos vadovui tvarkytis su esama situacija.

Pastarąsias kelias savaites sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga susilaukė daug kritikos dėl vadovavimo Valstybės ekstremalių situacijų operacijų centrui. Už krizės suvaldymą atsakingam ministrui daug priekaištų pažėrė opozicija ir dalis medikų bendruomenės. Opozicija šią savaitę kreipėsi į prezidentą Gitaną Nausėdą, prašant pertvarkyti ekstremalių situacijų operacijų centro organizavimo darbą.

Kritikos sveikatos apsaugos ministrui turėjo ir prezidentas G. Nausėda. Visgi šalies vadovas pirmadienį pareiškė, kad keisti A. Verygą kitu, būtų eksperimentavimas su visuomenės sveikata.

Tuo metu kadenciją baigusi prezidentė Dalia Grybauskaitė tuo pačiu klausimu kur kas griežtesnė.

LRT televizijos laidoje „Dienos tema“ ji teigė, kad Lietuvos pasirengimas kovai su koronaviruso pandemija primena laisvą kritimą ir kad Valstybės ekstremalių situacijų operacijų centrui jau dabar vadovauja premjeras Saulius Skvernelis.


Šiame straipsnyje: koronavirusasviruso krizės valdymasspecialus komitetasvadovaus premjerasCOVID-19 saviizoliacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

NA NA

NA NA portretas
landsberginių perversmas nepavyko ,---------Veryga pasitiki visa Lietuva ,nors jam ir buvo užkrauta visa Lietuva ir terorizuojanti Lietuva landsberginių gauja ,kuri kelia chaosą ,Skvernelis nepasidavė Grybauskaitės ir landsberginių spaudimui ,nušalinti Verygą , kuris daro labai daug Lietuvai ir kurio populiarumas erzina landsberginius ,,,,sėkmės Lietuvai ,padėkit sau ,padėsit kitiems ,kovoti su landsbergizmo ir koronavirusu ,,nepasiduokit landsberginių provokacijoms ,
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių