Vilniuje bus teikiami Nacionaliniai lygybės ir įvairovės apdovanojimai

  • Teksto dydis:

Pirmadienį Vilniuje, Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje, bus įteikti Nacionaliniai lygybės ir įvairovės apdovanojimai.

Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba bei Nacionalinis lygybės ir įvairovės forumas šiuos apdovanojimus rengia trečią kartą.

Iš viso apdovanojimams pasiūlyta 115 kandidatų, iš jų komisija atrinko po tris nominantus aštuoniose kategorijose.

Į Lyčių lygybės apdovanojimą pretenduoja bankas „Swedbank“ už dėmesį lygių galimybių politikai, išlaikomą lyčių pusiausvyrą banko valdyboje, Ona Gražina Rakauskienė – už indėlį į mokslinius tyrimus lyčių ekonomikos srityje, projektas „Moterys kalba“ – už jaunų feminisčių komandos drąsą dalytis istorijomis lyčių ne/lygybės tematika.

Tautų dialogo nominacijoje varžosi iniciatyva „Priimsiu pabėgėlį“, Boguslavas Gruševskis (už tautų dialogo puoselėjimą, plėtojant draugiškus santykius su lenkų tautine bendruomene ir Lenkija) ir projektas „Mišri šeima“ (už skatinimą palankiau žiūrėti į skirtingų tautų, kultūrų, rasių, religijų šeimas).

Vaivorykštės apdovanojimą gali gauti Jūratė Juškaitė už drąsą atsiskleisti ir taip skatinti diskusijas apie transfobiją Lietuvoje, Alantė Kavaitė ir jos filmas „Sangailės vasara“ – už režisūrinį sprendimą dviejų merginų meilę filme rodyti kaip tiesiog meilę, taip pat Tėvų, turinčių LGBT vaikų, paramos grupė.

Nominacijai „Geriausias amžius – mano amžius“ pristatyta Lina Plioplytė ir jos filmas „Amžinai stilingos“ dėl akibrokšto jaunystės kulto apsėstai visuomenei, Joana Vanagienė – už nenuilstamą įvairių kartų vienijimą vardan bendrų tikslų, radijo laida „Man 20-keli“ – už iššūkių, kartų konfliktų ir jų sprendimo būdų sklaidą 20-mečių lūpomis.

Į įveiktos kliūties apdovanojimą pretenduoja Kristina Dūdonytė, parodžiusi pavyzdį, kaip šalinti kliūtis žmonėms su negalia, Darius Liaugaudas – už atsidavimą svajonei sklandyti ir darbą, dovanojantį skrydžio džiaugsmą kitiems žmonėms su negalia, bei paroda „AccessAbility“ – už atvirumą ir drąsą prabilti pasauliui apie neįgalių žmonių galią.

Religijų įvairovės nominacijoje varžosi Neringos Rekašiūtės paroda „Islamas Lietuvoje“, Aušra Pažeraitė, sklaidanti vyraujančius mitus ir stereotipus apie religijas, bei žinomas islamo tyrinėtojas Egdūnas Račius.

Metų proveržio apdovanojimą siūloma skirti kampanijai „#Trans_LT“ už drąsias jaunų žmonių istorijas apie tai, ką reiškia būti „trans“ asmeniu, vaizdo klipui „Eksperimentas vertimas“ – už kovą su patyčiomis ir neapykanta, Eglei Jokužytei – už regos negalią turinčių ir matančių žmonių suartinimą jaučiant knygas.

Tarp Žiniasklaidos balso nominantų – judėjimas „Media 4 Change“, savaitraštis „Bičiulystė“ ir žurnalistas Artūras Morozovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

otto

otto portretas
Lietuvoje visos problemos išspręstos, belieka pinigus leisti tokioms nominacijoms...

taigi

taigi portretas
iškrypėlių gal nereikėtų gretinti prie tų ,kurie tikrai negalintiems padeda

paaiškinkit man, kas galit

paaiškinkit man, kas galit portretas
O kokia čia vėliava? Ką mes čia apdovanojame? Visai pasimečiau šiame gyvenime....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių