Viešojo saugumo tarnyba ieško vairuotojų specialiam transportui

Papildžiusi automobilių parką naujomis specialiosiomis transporto priemonėmis, Viešojo saugumo tarnyba (VST) ieško dešimties pareigūnų, galinčių jas vairuoti. Jų ieškoma Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos daliniams.

Pasak VST vadovo Ričardo Pociaus, tai yra natūrali technikos ir darbuotojų kaita – pernai ir užpernai įsigyti 10 specialiųjų automobilių pakeis turimus senuosius, o nauji žmonės – praėjusiais metais į pensiją išėjusius 10 pareigūnų, galėjusių vairuoti tokias transporto priemones.

„Yra natūrali kaita, tai vyksta 30 metų kiekvienais metais, žmonės išeina į pensiją, išeina į kitus darbus. (...) Žmonės vietoje nestovi – vieni ateina, kiti išeina“, – komentavo R. Pocius.

Pareigūnams, kurie norėtų vairuoti specialiąsias transporto priemones, tačiau neturi tam reikalingo vairuotojo pažymėjimo, VST žada finansuoti D kategorijos vairavimo kursus. Tačiau tokiu atveju jie turėtų įsipareigoti tarnyboje dirbti mažiausiai trejus metus.

Anot R. Pociaus, kandidatuoti gali ir civiliai, tačiau prieš tai jie turėtų tapti statutiniais pareigūnais.

Pareigūnų, kurie vairuotų specialiąsias transporto priemones, pasak VST, atlyginimas siektų iki tūkstančio eurų, atskaičiavus mokesčius.

Pernai ir užpernai tarnyba įsigijo penkis konvojuoti skirtus sunkvežimius – tris „Iveco Eurocargo“ ir du „Mercedes-Benz Atego“ – bei penkis šarvuočius „Ford F550“. Dar vieną tokį šarvuotį planuojama įsigyti šiemet.

Taip pat VST automobilių parką 2019 metais papildė devyni mikroautobusai „Volkswagen Crafter“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Buves darbuotojas

Buves darbuotojas portretas
Kazkodel tarnyba keliama.i Vilniu taip pat.ir dalis śio sk.darbuotoju . Kam priimti jI veliau perkeliami i Vilnių????

....

.... portretas
Tegul savo stribų tarpę ir ieško tokių kurie savo tautiečius paskui tuo spec. transportu ir traiškys kai bus įsakyta.

Ir jus

Ir jus portretas
Sava tautiecius per koki streika sutom masinom vazinetumet per koki streika del geresnio duonos kasnio,kaip rusai su tankais,jo lietuvos liaudis vieninga todel ir isnaudojs tie lasiniuociai kaip tik gali.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių