Viceministras: didžiausias poreikis – kibernetinio saugumo pajėgumų kūrimas ES mastu

  • Teksto dydis:

Trečiadienį krašto apsaugos viceministras Margiris Abukevičius nuotoliniame susitikime su ES kibernetinio saugumo agentūros ENISA direktoriumi Juhanu Lepassaaru aptarė nacionalinius ir ES kibernetinio saugumo darbotvarkės klausimus, didžiausią dėmesį skiriant bendradarbiavimo tarp ES valstybių narių ir ENISA svarbai.

„Didžiausias poreikis šiuo metu yra kibernetinio saugumo pajėgumų kūrimas ES mastu, kurie galėtų būti panaudoti didelio masto kibernetinio incidento ar krizės atveju“, – pabrėžė M. Abukevičius, kalbėdamas apie Lietuvos vadovaujamo Nuolatinio struktūrizuoto bendradarbiavimo (PESCO) Kibernetinių greitojo reagavimo komandų ir tarpusavio pagalbos kibernetinio saugumo srityje projekto pasiektą brandos lygį ir norą pasidalinti patirtimi su kitomis ES valstybėmis narėmis bei ES institucijomis.

M. Abukevičius ir J. Lepassaaras taip pat apsikeitė nuomonėmis apie naujas ES iniciatyvas, tokias kaip Europos Komisijos pasiūlymas dėl atnaujintos Tinklų ir informacinių sistemų direktyvos bei ES Bendrojo kibernetinio padalinio sukūrimas.

Viceministras pokalbio metu taip pat pristatė Lietuvos prioritetus kibernetinio saugumo srityje, akcentuodamas tęsiamą kibernetinio saugumo srities konsolidaciją, planus dėl nepatikimų gamintojų technologijų eliminavimo ir kritinės infrastruktūros atsparumo didinimą.

Per pirmąjį viceministro M. Abukevičiaus ir ENISA direktoriaus J. Lepassaaro susitikimą buvo sutarta plėsti Lietuvos ir ENISA bendradarbiavimą, įskaitant ir Lietuvos kibernetinio saugumo specialistų kvalifikacijos kėlimo galimybes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių