A. Veryga apie NVSC vadovą R. Petraitį: aš jo vietoje traukčiausi

Buvęs sveikatos apsaugos ministras parlamentaras Aurelijus Veryga sako, jog Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) vadovo Roberto Petraičio vietoje trauktųsi iš pareigų ir primena, jog ir pats yra anksčiau jam skyręs nuobaudą.

Tuo metu Seimo sveikatos reikalų komiteto pirmininkas Antanas Matulas sako abejojantis, ar R. Petraitis turėtų palikt NVSC direktoriaus postą, nes sako įžvelgiąs buvusios Sveikatos apsaugos ministerijos vadovybės klaidų ir neadekvačių sprendimų centro atžvilgiu.

„Aš jo vietoj pasitraukčiau, bet suprantu, kad jis galvoja kitaip ir kaip ministras esu skyręs jam drausminę nuobaudą už tam tikrus nepadarytus darbus. Stengėmės kiek įmanoma buvo padėt, bet paskui matėsi, kad tikrai sudėtinga. Gal žmogus ir pavargo, nes nuo vasario mėnesio darbas buvo be galo sudėtingas“, – trečiadienį LRT radijui sakė A. Veryga.

Paklaustas, kodėl pats neatleido R. Petraičio, jei netenkino jo darbas ir kompetencija vadovo pareigose, A. Veryga aiškino, jog karjeros valstybės tarnautoją nėra paprasta atleisti ir pandemijos sąlygomis nesinorėjo apkrauti ministerijos teisininkų papildomu darbu.

„Karjeros valstybės tarnautojų atleidimai, tokios įstaigos nėra kažkokia privati bendrovė, kur savininkai atėję pasako „susirinkite daiktus ir išeikit“. Kiekvienas pažeidimas, kaip žiniasklaidoje kalbėjo ir pats vadovas, turi būti fiksuojamas, įrodomas, tas taip pat užima laiką. Pandemijos įkarštyje ministerijos specialistus, teisininkus apkraut darbo grupėmis, pažeidimų vertinimais, tai yra paskutinis dalykas, kurio imiesi, prarandi bet kokią viltį“, – kalbėjo Seimo Sveikatos reikalų komiteto vicepirmininkas „valstietis“ A. Veryga.

Komiteto pirmininkas konservatorius Antanas Matulas taip pat kritikavo NVSC vadovą dėl kompetencijos stokos ir stebėjosi, kodėl centras ilgą laiką netikrino popierinių iš ligoninių gaunamų pažymų apie žmonių mirtis nuo COVID-19 su e.sveikatos sistemos duomenimis.

Aš jo vietoj pasitraukčiau, bet suprantu, kad jis galvoja kitaip ir kaip ministras esu skyręs jam drausminę nuobaudą už tam tikrus nepadarytus darbus.

Anot A. Matulo, NVSC vadovas R. Petraitis „daugiau kūrėjas, teoretikas, jam galima pavesti sukurti strategiją, ataskaitas, bet kaip vadybininkas nėra stiprus“. Tačiau paklaustas, ar R. Petraitis turėtų trauktis iš pareigų, A. Matulas sakė dėl to abejojantis.

„Aš tuo abejoju, riekia įvertinti visas aplinkybes, pandemijos metu institucijai, kuri buvo labai apkrauta, nebuvo tinkamos pagalbos, buvo priimti nelogiški sprendimai, (...) veiksmai ministerijos buvo neadekvatūs, (...) perduodant kai kurias funkcijas centrui, kuris dieną naktį dirbo, buvo nelogiški ir dėl tos priežasties matyt tos funkcijos buvo atliktos blogai“, – kalbėjo A. Matulas.

Pasak jo, nors Seimas nebuvo pritaręs Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) apjungimui, tačiau ministras A. Veryga toliau priėmė sprendimus dėl minėto centro kai kurių funkcijų, taip pat ir informacinės sistemos skubiam perdavimui NVSC. Kaip yra minėjęs NVSC vadovas R. Petraitis, ULAC informacinės sistemos neperdavė, sprendimus apskundė teismui, tad centrui teko kurti naują savą informacinę sistemą.

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys bei premjerė Ingrida Šimonytė yra išsakę kritikos NVSC vadovų atžvilgiu dėl netinkamai organizuojamos veiklos bei dėl netikslios mirčių nuo COVID-19 statistikos.

Antradienį iš pareigų pasitraukė NVSC direktoriaus pavaduotojas Giedrius Nariūnas, jo pasitraukimo priežastis nėra žinoma. R. Petraitis teigė, kad priežasties pavaduotojas nenurodė, bet sakė, kad jo atsakomybės sritis buvo susijusi su IT sistemomis ir jų diegimu.

NVSC vadovas R. Petraitis yra pateikęs Sveikatos apsaugos ministerijai atsakymus raštu, kuriuos įvertinęs ministras A. Dulkys žada priimti sprendimus NVSC vadovo atžvilgiu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Da

Da  portretas
o kokie lovio užkariautojai ten susirenka ir suveda aplinkui savus ir dosniai kurinius paišo juokus platybiu nuotykius dalyna o toliau juk nieko nebus iš tokiu ir iš šono matosi ka veikėjas vudirbo blogio sumaišė medaus statynei su smala nepripažysta laukia tik nežine kuo ir kodėl reikia imti ir prisipažinti vyriškai esu kalyžtas imti ir pisulke parašyti , atsistatydinu,

Anonimas

Anonimas portretas
o tavo vietoje TURETU PASIKARTI.

TIKRAI

TIKRAI portretas
VERYGOS VEIKLA TURI TIRTI SEIMO IR TESESAUGOS KOMISIJA
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių