Verslininkai stoja į kovą su savivaldybe: į miltus sumalė dešimtmečio įdirbį ir investicijas

  • Teksto dydis:

Šiauliuose Talkšos ežero pakrantėje vandenlenčių parką jauna šeima įkūrė beveik prieš dešimtmetį. Per visus tuos metus jų teikiamos paslaugos tik išsiplėtė, atsirado ir kavinė. Pakrantė atgijo, tad „Fox Spot“ gyventojai greitai pamėgo, praneša LNK.

Deja, verslininkų vasaros planus sujaukė savivaldybės paskelbtas konkursas dėl žemės nuomos. Anksčiau jauna šeima sutarties pratęsti negalėjo dėl Talkšos pakrantės renovacijos. Savivaldybė laukė darbų pabaigos.

„Jau nuo pat pradžių žinojome, kad dalyvausime konkurse. Tai išplėtotas verslas, sudėta tikrai nemažai investicijų, idėjų, darbo. Privalėjome dalyvauti konkurse, tikėjomės, kad būsime vieni“, – situaciją komentavo „Fox Spot“ savininkė Viktorija Palaikienė.

Vis dėlto konkurse susirungė dvi įmonės, paskelbti rezultatai „Fox Spot“ savininkus šokiravo. Šiauliečiai jį pralaimėjo pasiūlę tik 120 eurų mažiau, nei paskutinę dieną pasirodę konkurentai.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Fox Spot“ savininkams apmaudu, kad savivaldybė nevertino kitų konkurso sąlygų. Jie negavo jokio pranašumo, nors vandens parką įkūrė patys ir paslaugas čia teikė ne vienus metus.

„Buvo prašoma dokumentų, kur leistų nustatyti, ar įmonė nugalėtoja yra kompetentinga atlikti visą tai. Jie buvo nevertinami, nes vienintelis kriterijus, kuris buvo vertinamas, – didžiausia suma“, – stebėjosi V. Palaikienė.

Valdininkai verslo neužjaučia. Sako, kad konkursą vykdė pagal numatytas taisykles.

„Primena istorija kaip daugiabučių kiemuose – pasistačiau automobilį ar anksčiau atvažiavau ir tai jau mano vieta. Ne. Esi įsikūręs valstybinėje žemėje ir faktas, kad ten kažkiek buvai, nesuteikia kažkokių papildomų teisių“, – aiškino Šiaulių savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Eduardas Bivainis.

Anot savivaldybės atstovo, „Fox Spot“ savininkai turėjo anksčiau pasidomėti konkurso sąlygomis.

„Konkurso paties neskundė. Neskundė nieko, jokių sąlygų, viskas buvo aišku iki momento, kai sužinojo, kad nelaimėjo. Tada jau viskas blogai pasidarė“, – sakė E. Bivainis.

Vienintelis kriterijus, kuris buvo vertinamas, – didžiausia suma.

Jaunai šeimai apmaudu, kad nauji konkursą laimėję verslininkai ateis į jau prijaukintą vietą, o visą indėlį ir infrastruktūrą sukūrė būtent jie.

„Nieko nebuvo, tik plynas laukas. Čia nebuvo takelių išasfaltuotų. Buvo pamiršta vieta ir mes pradėjome nuo nulio“, – pasakojo V. Palaikienė.

„Fox Spot“ gaili ir vietiniai. Sako, kad savivaldybė galėjo verslą palaikyti.

Tiesa, Šiaulių verslininkai taip lengvai pasiduoti neplanuoja. Kreipsis į teismą. Pirmiausia ginčys išsikraustymo terminą.

„Konkurse parašytas septynių dienų terminas paviljonui-kavinei iškraustyti. Nieko nekalbama apie vandenlenčių parką. Tai fiziškai neįmanoma“, – sąlygomis stebėjosi V. Palaikienė.

Labiausiai verslininkai pyksta, kad savivaldybė nuomoja tik sklypą, kuriame įsikūrė jų verslas. „Fox Spot“ savininkai nesuvokia, kodėl miesto valdžia kitiems neleidžia įsikurti greta. Juk aplink ežerą daug vietos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kazimieras

kazimieras portretas
kazkoks bardakas atvazevus .nors butu grazus pastatas ,o dabar zabigalavka,nauji tikios pastatys dailu pastata jog vaizdo negadintu priekranto,tai mano nuomone ,nepykite

Kostantas

Kostantas portretas
Autoriai, bent eżero pavadinimą galėjai pasitikslinti.

Siaulietis

Siaulietis portretas
Teisingai, tegu iskrausto ta bardaka, daug bliovimo, savivaldybe ir sutvarke visa pakrante. Idomu kiek zmoniu idarbino, kiek mokesciu sumokejo verslinkai :)
VISI KOMENTARAI 53

Galerijos

Daugiau straipsnių