Vasario 16-osios išvakarėse Lietuvą sveikina prezidentai ir karaliai

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė Vasario 16-osios išvakarėse sulaukė valstybinių sveikinimų iš viso pasaulio.

Lietuvos Respublikos prezidentę pasiekė užsienio šalių vadovų sveikinimo laiškai Lietuvos valstybės atkūrimo dienos proga, kuriuose šalies žmonėms linkima santarvės, taikos ir klestėjimo.

Prisimindamas savo valstybinį apaštalinį vizitą Lietuvoje pernai rugsėjį, Popiežius Pranciškus siunčia širdingus sveikinimus ir geriausius linkėjimus mūsų šalies žmonėms. Šventasis Tėvas laimina lietuvių tautą ir meldžiasi, kad lietuviai liktų ištikimi teisingumo, solidarumo bei taikos vertybėms ir toliau jas skleistų.

Jungtinių Amerikos Valstijų prezidento Donaldo J. Trumpo laiške pabrėžiama, kad Lietuva yra patikima JAV draugė ir sąjungininkė, ginanti transatlantinius ryšius bei vertybes. JAV labai vertina mūsų šalies partnerystę stiprinant Europos saugumą, indėlį kovoje su terorizmu Afganistane ir Irake bei tvirtai remiant suverenumą, teritorinį vientisumą ir demokratinę pažangą kitose valstybėse. Prezidentas D. J. Trumpas savo ir visų Amerikos žmonių vardu palinkėjo Lietuvai linksmos Vasario 16-osios šventės ir padėkojo už bendrą darbą užtikrinant taiką ir saugumą Europoje.

Jungtinės Karalystės Karalienė Elžbieta II savo atsiųstame sveikinime valstybinės šventės proga visiems Lietuvos žmonėms palinkėjo laimės ir gerovės.

„Man didelis džiaugsmas atsiųsti Jums, Jūsų Ekscelencija, ir visiems Jūsų šalies žmonėms nuoširdžius savo sveikinimus ir linkėjimus Nepriklausomos valstybės atkūrimo dienos proga“, – rašoma Japonijos Imperatoriaus Akihito sveikinimo telegramoje Prezidentei Daliai Grybauskaitei.

Savo ir visų Vokietijos žmonių vardu sveikindamas Lietuvą šios šalies Prezidentas Walteris Steinmeyeris džiaugiasi galėjęs pats prieš metus dalyvauti nepriklausomybės 100-mečio renginiuose Vilniuje. Savo sveikinimo laiške Vokietijos vadovas taip pat pabrėžia, kad Vokietiją su Lietuva sieja glaudi bendrystė ir pasitikėjimu grįstas bendradarbiavimas Europos Sąjungoje ir NATO. Pasak Prezidento W. Steinmeyerio, Lietuva ir ateityje galės pasikliauti Vokietijos solidarumu.

„Man malonu Lietuvos Respublikos valstybinės šventės proga Jus ir visus Jūsų piliečius nuoširdžiai pasveikinti savo ir prancūzų tautos vardu. Džiaugiuosi mūsų visose plotmėse kokybišku politiniu dialogu, atveriančiu kelią intensyvesniems dvišaliams santykiams visose mus bendrai dominančiose srityse. Sveikinu Jūsų ryžtingą pasisakymą už Europos Sąjungą – norėčiau, kad ji įgautų daugiau suverenumo, būtų demokratiškesnė ir vieningesnė, kad užimtų visą jai deramą vietą tarptautinėje scenoje ir galėtų veiksmingiau apsaugoti savo piliečius“, – rašome prezidentei adresuotame Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono laiške, kuriame jis taip pat teigia esąs laimingas, kad Prancūzija buvo įsitraukusi į Lietuvos valstybės atkūrimui skirtus šventinius renginius, iš kurių vienas reikšmingiausių – Baltijos šalių simbolizmui skirta paroda Orsė muziejuje.

Vasario 16-osios proga sveikinimo laiškus taip pat atsiuntė Belgijos karalius Filipas, Švedijos karalius Karlas Gustavas, Ispanijos karalius Pilypas, Airijos prezidentas Michaelis D. Higginsas, Austrijos prezidentas Alexanderis Van der Bellenas, Čekijos prezidentas Milošas Zemanas, Estijos prezidentė Kersti Kaljulaid, Italijos prezidentas Sergio Mattarella, Latvijos prezidentas Raimondas Vėjuonis, Suomijos prezidentas Sauli Niinisto, Kanados generalinė gubernatorė Julie Payette, Šveicarijos prezidentas Uelis Maureris, Australijos generalinis gubernatorius Peteris Cosgrove‘as, Kinijos prezidentas Xi Jinpingas, Pietų Korėjos prezidentas Moon Jae-in, Indonezijos prezidentas Joko Widodo, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, Jungtinių Arabų Emyratų prezidentas Khalifa Bin Zayedas Al-Nalyanas, Bahreino karalius Hamadas bin Isa Al Khalifas, Kataro emiras Tamimas Bin Hammadas Al-Thani, Maroko karalius Mohamedas VI, Alžyro prezidentas Abdelazizas Bouteflida, Kazachstano prezidentas Nursultanas Nazarbajevas, Turkmėnistano prezidentas Gurbangulis Berdimuhamedovas, Peru prezidentas Martinas Vizcarra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kazkodel

kazkodel portretas
pasigedau kaimynes Lenkijos pasveikinimo

Evaldas Teisutis

Evaldas Teisutis portretas
Šventė tada kai visiems džiugu. Tačiau nelinksma, kai įsibrauna kibernetinio vaizdo valdžios machinatoriai iš kitos planetos, tariamai kuriantys vadovaujančias struktūras. Vasario 16-oji, tai mūsų šventė, o ne Jūsų. Pas mus nėra tokių pastatų, ir be įsižeidimo prašom liautis "žaisti" internetine informacija. Jūs Dalia Grybauskaitė esate ne pilietinės pozicijos ir mums nereikalinga,

EllinasFinances@gmail.com

 EllinasFinances@gmail.com portretas
Do You Seek Funds To Pay Off Credits and Debts? { EllinasFinances@gmail.com } Is Here To Put A Stop To Your Financial Problems. We Offer All Kinds Of Loan (Personal Loan, Commercial Loan, etc.) We Give Out Loan With An Interest Rate Of 2%. Interested Applicants Should Contact Us Via Email: EllinasFinances@gmail.com Please Fill the Application Form Below: - Complete Name: - Loan Amount Needed: - Loan Duration: - Purpose Of Loan: - City / Country: - Telephone: - How Did You Hear About Us: If You Are Interested To Get A Loan Then Kindly Write Us With The Loan Requirement. Please, Contact Us via Email: EllinasFinances@gmail.com ,,,
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių