Varėnos rajono savivaldybės taryba įsteigė A. Ramanausko-Vanago premiją

Varėnos rajono savivaldybės taryba antradienio posėdyje priėmė sprendimą įteigti Adolfo Ramanausko-Vanago premiją.

Ši premija įsteigta pagerbiant Lietuvos Laisvės Kovos Sąjūdžio deklaracijos signataro, ginkluotųjų pajėgų vado Adolfo Ramanausko-Vanago asmenybę. A. Ramanauskas-Vanagas savo partizaninės kovos kelią pradėjo ir didžiąją jo dalį praėjo Varėnos krašte.

„Siekiame, kad šio iškilaus mūsų krašto kovotojo vardas būtų plačiai minimas ne tik šiemet, bet ir kiekvienais metais. Teikdami A. Ramanausko-Vanago premiją, dar labiau įprasminsime jo atminimą“, - pažymėjo Varėnos rajono savivaldybės meras Algis Kašėta.

Adolfo Ramanausko-Vanago premijos dydis - vienas tūkstantis eurų. Ji bus skiriama kiekvienais metais siekiant skatinti Lietuvos visuomenę puoselėti Lietuvos laisvės idėją, branginti ir įamžinti kovotojų už Lietuvos laisvę atminimą, reikšti ir įgyvendinti pozityvias idėjas, puoselėjančias ir ugdančias visuomenės pilietiškumą, praneša Varėnos rajono savivaldybė.

Pasak savivaldybės pranešimo, premija bus skiriama asmenims, labiausiai pasižymėjusiems už iniciatyvas ieškant ir atrandant partizanų žuvimo, palaidojimo vietas; už profesionalius sprendimus įamžinant partizanų atminimą; už jaunų žmonių patriotizmo ir pilietiškumo skatinimą ir rėmimą; už visuomeniškai aktualią publicistiką, ugdančią Lietuvos pilietiškumą ir patriotizmą, tautiškumą ir dvasines vertybes; už sukurtus literatūros, dailės, muzikos, teatro, kino kūrinius, skatinančius visuomenės pilietiškumą, tautinę savimonę, istorinę atmintį, skiepijančius meilę ir ištikimybę Lietuvai.

Į šią premiją galės pretenduoti Lietuvos Respublikos ir užsienio valstybių piliečiai, piliečių bendruomenės, asociacijos ir kiti fiziniai ar juridiniai asmenys, atitinkantys premijos nuostatų reikalavimus. Premija tam pačiam asmeniui galės būti skiriama ne anksčiau kaip po penkerių metų. Asmenį, kuriam bus skiriama premija, išrinks Varėnos rajono savivaldybės mero potvarkiu sudaryta Adolfo Ramanausko-Vanago premijos kandidatų vertinimo komisija.

Pirmoji Adolfo Ramanausko-Vanago premija, pasak Varėnos savivaldybės, bus įteikta šiemet lapkričio 29-ąją, šio legendinio Pietų Lietuvos partizanų vado žuvimo dieną. Visais kitais metais premija bus teikiama gegužės mėnesį, minint Partizanų pagerbimo, kariuomenės ir visuomenės vienybės dieną Varėnoje arba Merkinėje.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zelemunčikas

Zelemunčikas portretas
Čia viauksi jau ,,pilietiški''(pranešėjai) stribanūkiai.

Tokia

Tokia portretas
žinia - ir vėl kaip kuolu per galvą sovietinės partiškolos išauklėtiems.

Tam -zalemunscikuj....

Tam -zalemunscikuj.... portretas
Stribvaikiai ,KGB-esnykai ,NKVD-esnykai ---siandien tavo didvyriiams pakrumiu bandiugom ordenus ant kaklo kabina , zemes sklypus ,ir pagerintas pensijas dalina, komsomolcai kapines sibire tvarko, o pakrumiu bandiugos ir ju benkartai uz juos uoliai balsuoja , padeda vygdyt tautos genocida ir visiska lietuvos kolonizacija
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių