Užsienio ambasados reiškia paramą LGBT bendruomenei, tikisi civilinės sąjungos įteisinimo

  • Teksto dydis:

Užsienio atstovybių ambasadoriai Lietuvoje, minint tarptautinę kovos su homofobija, transfobija ir bifobija dieną, reiškia paramą Seime sunkiai kelią besiskinančiam Civilinės sąjungos projektui.

Užsienio šalių ambasadoriai pažymi, kad praėjus daugiau nei trims dešimtmečiams LGBTQI+ bendruomenės vis dar susiduria su netolerancija, išankstiniu nusistatymu, diskriminacija ir nesupratimu.

Atstovybių teigimu, „seksualinė orientacija ir lytinė tapatybė niekada neturėtų būti išankstinių nusistatymų, diskriminacijos ar nusikaltimų priežastimi“.

Užsienio atstovų pareiškime, tarp kurių ir didžiosios šalys – Jungtinės Amerikos Valstijos, Vokietija, Prancūzija – išreiškė lūkestį, kad prie pastaraisiais metais įvykusių teigiamu pokyčių bus galima įrašyti ir įtvirtintą Civilinės saugos įstatymą.

„Gerbdami demokratinius procesus Seime, tuo pačiu tikimės, kad civilinės sąjungos įstatymo projektas bus sėkmingai patvirtintas trečiojo svarstymo metu“, – skelbiama pareiškime.

ELTA primena, kad šios kadencijos Seimas po svarstymo yra pritaręs valdančiosios daugumos partijų inicijuotam Civilinės sąjungos įstatymo projektui.

Tam, kad jis būtų priimtas, parlamentarai turės balsuoti dar kartą. Visgi, ar klausimas dar sugrįš į parlamento darbotvarkę, nėra aišku.

Šiuo projektu siūloma sureguliuoti santuokos nesudariusių, tačiau bendrus tarpusavio santykius kuriančių asmenų tiek turtinius, tiek asmeninius neturtinius santykius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dabar

dabar portretas
tai svarbiausia tema spaudoje ir ambasadose - kaip greičiau susipakuot po vaivorykštine paklode ...

Londonietis

Londonietis portretas
Kokie cia durni pasisakymai!Vyti pyderus lauk,kad ju nei kvapo neliktu!!!Iskrypeliu jau seime pakanka!!!

Lucina

Lucina portretas
Kodėl tokių straipsnių autoriai savo pavardėmis nepasirašo, slapstosi po "elta info"? Jei tokias svarbias naujienas pranešate, tai ir prisistatykite visai Tautai!
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių