„Už saugią Lietuvą“ ženkleliai – naujiems ambasadoriams

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su atlikėjais Jurga Šeduikyte, Vidu Bareikiu ir žurnalistu Edvardu Kubiliumi, kurie tapo naujaisiais nacionalinės socialinio saugumo kampanijos „Už saugią Lietuvą“ ambasadoriais. Šalies vadovė jiems įteikė po kampanijos simbolį – trispalvį skėčio ženkliuką.

Pasak prezidentės, šios pareigos – ne tik gražus simbolis, tai įpareigojimas savo talentus, asmeninę patirtį išnaudoti kuriant gražesnę ir saugesnę Lietuvą.

Naujieji ambasadoriai šalies vadovei pristatė savo veiklos kryptis. J. Šeduikytė didžiausią dėmesį skirs savižudybių prevencijai, emocinio klimato gerinimui. V. Bareikis prisidės skatinant kovą su patyčiomis, ugdant vaikus bendrauti pagarbiai ir atsakingai. E. Kubilius tęs šią vasarą pradėtas veiklas ir toliau sieks stiprinti žmonių motyvaciją bendruomenėje kovoti su smurtu artimoje aplinkoje, žalingomis priklausomybėmis.

Prie kampanijos ambasadorių būrio taip pat prisijungė ir žurnalistė Renata Šakalytė-Jakovleva, kuri pasiryžo rūpintis atsakingos tėvystės klausimais, skatinti kuo efektyvesnę pagalbą tėvystės sunkumus patiriančioms šeimoms.

Prezidentės kvietimu jau 25 žymūs visuomenės veikėjai įsitraukė į kampanijos „Už saugią Lietuvą“ veiklą. Tai ir muzikantai Andrius Mamontovas, Gabrielius Liaudanskas-Svaras, Maksas Melmanas, žurnalistai ir laidų vedėjai Beata Nicholson, Andrius Tapinas, Rūta Mikelkevičiūtė, Richardas Jonaitis, krepšininkas Jonas Valančiūnas, kiti žinomi žmonės. Jų aktyvus dalyvavimas įvairiuose renginiuose drąsina ir įkvepia žmones, skatina labiau įsitraukti į socialinių problemų sprendimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių