Už pinigų iš Seimo kasos iššvaistymą nuteista O.Goluskaitė paleidžiama į laisvę

  • Teksto dydis:

Už daugiau kaip trečdalio milijono litų iš Seimo kasos iššvaistymą dvejiems metams nelaisvės nuteista buvusi Nacionalinės sveikatos tarybos buhalterė 61-erių Olga Goluskaitė Panevėžio pataisos namuose praleido trečdalį jai skirto laiko.

Ji kreipėsi Panevėžio pataisos namų Lygtinio paleidimo komisiją, prašydama paleisti į laisvę. Komisija tam neprieštaravo, kliūčių moters prašymui nematė ir Panevėžio apylinkės teismas, rašo "Lietuvos rytas".

Pernai gruodį Lietuvos apeliacinis teismas paskelbė, kad buvusi Seimo kasininkė Regina Petkelienė  ir jos draugė O.Goluskaitė, kuriai R.Petkelienė skolino Seimo kasos pinigus lošimui, iššvaistė 441 tūkst. litų ir už grotų turės praleisti po dvejus metus.

Jos abi įpareigotos grąžinti iššvaistytus 373 tūkst. litų, o likusius 62 tūkstančius, kurių irgi buvo pasigesta Seimo kanceliarijos kasoje, R.Petkelienė turės grąžinti viena.

Anot "Lietuvos ryto", vienas iš motyvų, kodėl nuspręsta O.Goluskaitę išleisti į laisvę, - ten gyvendama ji greičiau galės grąžinti skolą. Antradienį teigiamą nutartį priėmęs teismas įpareigojo moterį įsidarbinti arba užsiregistruoti darbo biržoje. Būdama pataisos namuose, O.Goluskaitė grąžino kiek daugiau nei 3000 litų.

Pasak dienraščio, rudens pradžioje teisę kreiptis dėl lygtinio paleidimo jau turės ir R.Petkelienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Benjaminas Zchoderis

Benjaminas Zchoderis portretas
Taip sakant, bylą nuleido ant stabdžių. O kas leido disponuoti seimo buhalterijoje vos ne milijoninėm sumom, taip ir neaišku. Užtektų kasoje turėti 7 ar 8 šimtus litų grynais gėlėms nupirkti Kalvarijų turguje.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių