URM skelbia: naujausia informacija ketinantiems grįžti į Lietuvą per karantiną

  • Teksto dydis:

Į Lietuvą norintiems grįžti piliečiams Užsienio reikalų ministerija (URM) skelbia galimų kelionių sąrašą.

Informuojama, kad Europoje užstrigę keliautojai su automobiliais gali grįžti į Klaipėdą „DFDS“ keltu iš Kylio, „TT-Line“ iš Rostoko ir Travemiundės, taip pat „Tallink“ keltu iš Zasnico į Rygą.

Iš Švedijos iki kovo 30 dienos galima išvykti „DFDS“ keltais iš Karlshamno bei „TT Line“ keltais iš Treleborgo į Klaipėdą. Keliauti leidžiama tik į savo nuolatinę gyvenamąją vietą grįžtantiems ir dirbti vykstantiems Lietuvos piliečiams.

Tuo metu oro linijų bendrovė Lufthansa vykdys reguliarų dieninį tiesioginį skrydį iš Frankfurto į Vilnių iki kovo 22 dienos, tolesni sprendimai dėl skrydžių pratęsimo bus žinomi vėliau.

Taip pat nenutraukti skrydžiai į Vilnių iš Londono Hitrou (Heathrow) ir Stanstedo oro uostų per Frankfurtą. Vilnių per Frankfurtą galima pasiekti ir skrydžiu iš Mančesterio.

Be kita ko, pagal tvarkaraštį iki kovo 22 dienos turėtų vykti tiesioginiai skrydžiai iš Stambulo į Vilnių, taip pat skelbiama ir apie skrydžius iš Norvegijos – Oslo ir Bergeno.

Ministerija teigia, kad dar yra galimybių keliauti į Rygos ir Minsko oro uostus, pasinaudojant tranzito galimybe per Latviją ir Baltarusiją.

„Atkreipiame dėmesį, kad į Minską skrendantys piliečiai turi turėti pasą arba asmens grįžimo pažymėjimą – asmens tapatybės kortelė šiuo atveju nėra tinkamas kelionės dokumentas“, – rašoma pranešime.

Jame taip pat teigiama, kad leidžiamas ir Europos Sąjungos/Šengeno šalių piliečių tranzitas per Suomiją ir išvažiavimas iš Suomijos grįžimas į savo kilmės ES/Šengeno šalį, jei asmuo neturi COVID-19 simptomų.

URM teigimu, Lietuvos Vyriausybės ekstremalių situacijų komisija šiuo metu nagrinėja komercinių skrydžių galimybes.

Primenama, kad grįžus į Lietuvą asmenims taikoma privaloma 14 dienų saviizoliacija.


Šiame straipsnyje: karantinasCOVID-19 karantinasUžsienio reikalų ministerijagrįžimas iš kitos šaliesCOVID-19 saviizoliacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Pieva

Pieva portretas
Tai vadinama sienų uždarymu, idiotizmas........

Aš portretas
Būtinas sienų uždarymas. Dabar vis didiname riziką
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių