URM ragina visus, ketinančius vykti į užsienį, labai atsakingai įvertinti situaciją

  • Teksto dydis:

Užsienio reikalų ministerija ragina atsisakyti kelionių į šalis, kurios sergamumas COVID-19 virusu išlieka aukštesnis nei 15 susirgimų 100 000 gyventojų per pastarąsias 14 dienų. Su šalių sąrašu galima susipažinti Sveikatos apsaugos ministerijos tinklalapyje.

„Atostogų metas įsibėgėja, skrydžių daugėja, poreikis keliauti atostogų į užsienį, panašu, nesumažėjo, tačiau rizika užsikrėsti virusu išlieka. Todėl Užsienio reikalų ministerija ragina visus, ketinančius vykti į užsienį, labai atsakingai įvertinti situaciją. Pandemijos pradžioje šalys sienas uždarė per parą, apribodamos galimybes piliečiams grįžti namo. Tikimės, kad tokia situacija nepasikartos, bet kartu primename, kad pirmiausia atsakomybę dėl kelionių dar nepasibaigus pandemijai prisiima patys keliautojai“, – pabrėžė užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

Pastaruoju metu kai kuriose valstybėse fiksuojami nauji COVID-19 protrūkiai, todėl vykstantys į užsienio valstybes yra raginami gerai įvertinti kelionės būtinumą ir imtis atsargumo priemonių. Taip pat rekomenduojame susipažinti su konkrečios užsienio valstybės reikalavimais atvykstant į šalį, kokių papildomų dokumentų gali reikėti. Ypač svarbu atkreipti dėmesį, kad sergamumo situacija gali pasikeiti labai greitai ir tai gali lemti būtinų apribojimų tiek užsienio valstybėse, tiek Lietuvoje atnaujinimą.

Kelionės rekomendaciją konkrečiai valstybei galite pasitikrinti interneto puslapyje.

Užsienio reikalų ministerija rekomenduoja parsisiųsti programėlę „Keliauk saugiai“ ir gauti aktualią konsulinę informaciją bei tiesioginius Ministerijos pranešimus esant krizinei situacijai užsienio šalyje: iOS – čia, Android – čia.

Užsienio reikalų ministerijos visą parą budintis telefonas +370 5 236 2444 (WhatsApp: +370 5 236 2444), el. paštas pilieciai@urm.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių