Ugniagesys Dmitrijus – apie savanorystę gyvūnų globos organizacijoje ir išgelbėtas gyvybes

  • Teksto dydis:

Gyvūnų globos organizacijoje savanoriaujantis ugniagesys gelbėtojas Dmitrijus Šichovcevas gelbsti ne tik žmonių, bet ir keturkojų gyvybes.

Kaip informuoja Valstybinė priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba, prieš keletą metų numalšinę gaisrą viename Vilniaus Kalvarijų gatvės daugiabučių, ugniagesiai bute pastebėjo gulintį katiną, kuris jau nerodė gyvybės ženklų. Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 3-iosios komandos ugniagesys gelbėtojas D. Šichovcevas pačiupo jį ir išbėgo į lauką. Ten jam prie nosies pridėjo kvėpavimo aparato žarnelę ir po kelių minučių katinas atsigavo.

„Atsigavusį katinėlį atidavėme jo šeimininkų kaimynei. Po kurio laiko katino šeimininkai persikraustė gyventi pas gimines ir pasiėmė augintinį. Teko su juo susitikti ir dar kartą, kai kartu su gyvūnų globos organizacijos darbuotoja vežėme šiai socialiai remtinai šeimai maisto. Tuomet nupirkau ir išgelbėtam katinui lauktuvių. Jis jau buvo gražus, atsigavęs, išsiprausęs“, – šios istorijos tęsinį papasakojo Dmitrijus, jau daugelį metų savanoriaujantis gyvūnų globos organizacijose.

Nuo karantino pradžios gyventojams esame perdavę apie 400 beglobių kačių. Jas žmonės labai greitai pasiima.

Pasak Dmitrijaus, gesindamas gaisrus jis visada atkreipia dėmesį ir į tuose namuose gyvenančius gyvūnus: „Gaisro metu jie būna išsigandę ir dažniausiai pasitiki ugniagesiais. Kartą Lentvaryje gyvenamajame vagonėlyje kilus gaisrui žuvo žmogus ir be šeimininko liko šuniukas. Jis glaudėsi tame pačiame vagonėlyje. Atvykę su kolege iš gyvūnų globos organizacijos pasiėmėme tą šunį ir apgyvendinome gyvūnų prieglaudoje.“

Ugniagesio gelbėtojo teigimu, į gyvūnų globos reikalus jis pateko netikėtai: „Kartą žiemą paskambino vienas kolega ir pasakė, kad prie jo namų automobilis partrenkė šunį. Jis paprašė padėti jį nuvežti į veterinarijos kliniką. Tada pradėjau domėtis, ką su tuo šuneliu daryti, ir nuvežėme jį į gyvūnų prieglaudą. Darbuotojos, pamačiusios tvirtus vyrus, paprašė padėti atlikti prieglaudoje kai kuriuos remonto darbus. Sutikome. Kitą kartą vėl paskambino. Ir vėl atskubėjome į pagalbą. Taip ir susibičiuliavome.“

Valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos nuotr.

Šiuo metu D. Šichovcevas savanoriauja gyvūnų globos organizacijoje, kurią įkūrė jo draugai. „Kadangi neturime pakankamai didelių patalpų šunims laikyti, tad dažniausiai priglaudžiame kates. Nuo karantino pradžios gyventojams esame perdavę apie 400 beglobių kačių. Jas žmonės labai greitai pasiima. Netrukus galėsime priglausti ir apie 30 šunų, dabar statome patalpas jiems laikyti. Šiuo metu beglobius šunelius paglobojame savo namuose“, – sakė ugniagesys.

Dmitrijus savo namuose laiko du šunis. „Jie abu mišrūnai, buvę beglobiai. Vieną parsivežiau iš gaisro. Jis buvo pririštas prie sudegusio tvarto. Buvo jaunas, kokių 8 mėnesių, draugiškas, linksmas. Palaikiau tris dienas ir pasilikau, nes gaila buvo atiduoti...“ – teigė jis.

31 metų gyvūnų gelbėtojas D. Šichovcevas ugniagesiu dirba devynerius metus. Pasak 3-iosios komandos viršininko Andžejaus Romeiko, Dmitrijus – puikus ir patikimas darbuotojas, greitai perprantantis darbo specifiką, imlus mokslams ir naujovėms. Už nepriekaištingą ir pavyzdingą tarnybinių pareigų atlikimą jis yra apdovanotas Valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pasižymėjimo ženklu „Ugniagesio gelbėtojo žvaigždė“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kopustas.

Kopustas. portretas
Oi koks gražus katinukas, tokį tik mylėt, mylėt ir bučiuot į tą mažytę pariestą niošytę pakšt, pakšt, pakšt...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių