Ugniagesiai perspėja gyventojus atsargiai kūrenti Joninių laužus

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD) ragina gyventojus būti budrius, o Joninių laužus kurti laikantis taisyklių.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD) ragina gyventojus būti budrius, o Joninių laužus kurti laikantis taisyklių.

„Kurdami laužą gyvenamojoje vietovėje, prisiminkite, kad tai leidžiama daryti ne arčiau kaip 30 metrų nuo statinių. Poilsiavietėje laužavietės paprastai būna išskirtos akmenimis, plytomis, apsaugine žemės juosta. Jei nerandate laužavietės, ugnį reiktų kurti atokiau nuo medžių, atkreipiant dėmesį į dirvožemį – išdžiūvusios durpės gali greitai užsiliepsnoti, o rengti laužavietę ant samanų ar gadinti miško paklotę iš viso yra draudžiama“, - nurodo PAGD.

Taip pat draudžiama besikūrenančias laužavietes palikti be priežiūros, o baigus kūrenti laužą ugniavietę būtina užgesinti apipilant žarijas vandeniu, smėliu ar žemėmis.

Pasak ugniagesių, kelerių metų gaisrų statistika rodo, kad laisvadieniais, o ypač švenčių dienomis, gaisruose žūva daugiausia žmonių, padaugėja ir kitų skaudžių nelaimių.

Neatsargus žmogaus elgesys su ugnimi šiemet sukėlė 4274 (pernai – 3405) gaisrus ir jau nusinešė 15 žmonių gyvybes, dar 34 asmenis traumavo.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas primena kilus gaisrui ar įvykus kitai nelaimei nedelsiant kviesti ugniagesius gelbėtojus bendruoju pagalbos telefonu 112.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių