Ugniagesiai ir miškininkai savaitgalį gesino tris didelius miškų ir pievų gaisrus

  • Teksto dydis:

Ugniagesiai ir miškininkai savaitgalį gesino tris didelius miškų ir pievų gaisrus, pirmadienį pranešė Valstybinių miškų urėdija.

Miškininkų teigimu, gaisrai greičiausiai kilo deginant pernykštę žolę, o vieną gaisrą galėjo sukelti bobausių rinkėjai.

Pirmas didesnis gaisras kilo šeštadienį Kurtuvėnų girininkijoje, ugnis nuo deginamos žolės persimetė į mišką Balėnų pelkėje, kur išdegė aštuoni hektarai pievų ir vienas hektaras miško.

Kitas didelis gaisras kilo sekmadienio rytą, kai antžeminė automatinė miško gaisrų stebėjimo sistema užfiksavo gaisrą Jonavos rajone esančioje Pageležių girininkijoje.

„Gaisrą net 9 valandas gesino Valstybinių miškų urėdijos miškininkai, savivaldybės priešgaisrinė tarnyba ir Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, taip pat gesinti padėjo ir vietos ūkininkai. Skaičiuojama, kad išdegė apie 3 ha miško, spėjama gaisro priežastis – mišką padegė grybautojai“, – rašoma pranešime.

Jame taip pat teigiama, kad trečias didelis gaisras kilo sekmadienio vakarą Varėnos regioninio padalinio Glūko girininkijoje esančiame privačiame miške, čia išdegė trys hektarai miško, spėjama, kad gaisrą sukėlė miško lankytojai.

Preliminariais duomenimis, per praėjusią savaitę Lietuvos miškuose užfiksuota 18 miško gaisrų. Ugnis pažeidė 20,5 hektaro miško plotą.

„Vien per šią savaitę išdegė apie 20 hektarų miškų – tai prilygsta net dviem prekybos centro „Mega“ plotams Kaune“, – pranešime teigė Valstybinių miškų urėdijos vadovas Valdas Kaubrė.

Urėdijos duomenimis, praėjusiais metais Lietuvoje išdegė apie 2300 hektarų pievų – tai maždaug 14 Vingio parkų Vilniuje arba bendras Elektrėnų miesto plotas.

Pastebėjus degančią žolę ar miške kilusį gaisrą, gyventojų prašoma apie tai pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112.



NAUJAUSI KOMENTARAI

DIEDUKAS

DIEDUKAS portretas
mažos baudos.Štai prasidėtu nuo 10 tūkstančių,tai netekia namų už baudas,būtu pavyzdys visiems.Taip pat ir miškų teršėjams tokias pačias baudas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių