Tyrimas dėl NVSPL direktoriaus pavaduotojos tęsiamas, ji pati – paėmusi nedarbingumą

Nacionalinė visuomenės sveikatos priežiūros laboratorija (NVSPL) tęsia tyrimą dėl pavaduotojos Rositos Marijos Balčienės veiksmų.

Anksčiau įstaigos vadovas Danas Bakša sakė, kad tyrimas turėtų būti baigtas šią savaitę, tačiau jis vis dar vyksta, BNS patvirtino laboratorijos atstovė spaudai Simona Kalvelytė.

Tuo tarpu pasibaigus 30 dienų terminui, kurį R. M. Balčienė buvo nušalinta nuo pareigų, ji gali grįžti į darbą.

Visgi S. Kalvelytė informavo, kad pavaduotoja iki rugsėjo 5 dienos yra paėmusi nedarbingumą.

Du atskirus R. M. Balčienės veiklos tyrimus atlieka advokatų kontora „Hitus Legal“ ir laboratorijos darbo taryba.

Su D. Bakša BNS susisiekti nepavyko, jis atostogauja.

Pernai spalį sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys atleido patį D. Bakšą, konstatavus šiurkštų darbo pareigų pažeidimą. D. Bakša sprendimą apskundė teismui, o šis anksčiau vasarą įpareigojo jį grąžinti į NVSPL vadovo pareigas.

Teismas konstatavo, kad vidinis tyrimas D. Bakšos atžvilgiu buvo atliekamas tendencingai, šališkai, neišklausius jo paties. Tyrimą atlikusi komisija savo darbą pradėjo Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) vadovybei reaguojant į gautą anoniminį skundą.

Remdamasis vieno iš teismo nagrinėtoje byloje apklausto liudytojo parodymais, teismas konstatavo, kad jo paaiškinimai „duoda tvirtą pagrindą išvadai“, jog, tikėtina, anoniminį skundą suformavo iki D. Bakšos sugrįžimo NVSPL vadovavusi R. M. Balčienė, remdamasi „neįvardintų laboratorijos darbuotojų vardu“. Pati R. M. Balčienė neigia formavusi skundą.

Tarnautoja anksčiau pradėtą tyrimą jos atžvilgiu vadino „kerštu, susidorojimu ir mobingu“.

SAM taip pat aiškinasi pavaduotojos nušalinimo aplinkybes. Ministro A. Dulkio atstovas spaudai T. Bagdonas BNS sakė, kad D. Bakša neatsakė į pirmuosius ministerijos siųstus klausimus, todėl SAM išsiuntė dar papildomų paklausimų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tata

Tata portretas
Visiems valdininkams, pradėjus svilti padams, padeda medikai su nedarbingumo pažymomis. Silpnos sveikatos mūsų tarnautojai

D.

D. portretas
O kaip tas nedarbingumas "paimamas", nes žurnalistai rašo, kad "ji pati paėmusi nedarbingumą" ?..

Pasiemus nedarbinguma????

Pasiemus nedarbinguma???? portretas
Kada sodins padlas korumpus???
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių