Turto bankas stabdo dalį aukcionų: ketinama pastatus skirti apgyvendinti ukrainiečiams

  • Teksto dydis:

Valstybės nekilnojamąjį turtą valdanti įmonė Turto bankas sustabdė 43 gyvenamosios paskirties objektų, kurie galėtų būti tinkami apgyvendinti nuo karo bėgančius ukrainiečius, aukcionus, pirmadienį paskelbė įmonė.

„Atsižvelgdami į tai, kad pabėgėlių iš Ukrainos daugėja, o gyvenamojo ploto pasiūla privačiame sektoriuje senka, savo iniciatyva stabdome jau paskelbtus ar planuojamus paskelbti gyvenamosios paskirties turtų aukcionus. Taip pat planuojame atšaukti dalį kitos paskirties turto aukcionų. Labai atsiprašome visų, kurie domėjosi šiais turtais ir norėjo juos įsigyti, tačiau turime neeilines aplinkybes, reikalaujančias išskirtinių sprendimų nedelsiant“, – sako Turto banko generalinis direktorius Mindaugas Sinkevičius.

Anot Turto banko, identifikuojamas kitos paskirties turtas, kuris galėtų būti pritaikomas kitoms pabėgėlių reikmėms, pavyzdžiui, priėmimo centrams, ugdymo įstaigoms įkurti ir pan. Dar šią savaitę planuojama atšaukti 36 kitos paskirties turto aukcionus.

Kaip teigiama pranešime, Turto bankas buvo paskelbęs ar artimiausiu metu ruošėsi paskelbti daugiau nei 200 gyvenamosios paskirties turto aukcionus. Stabdomi tik tiek aukcionai, kuriuose parduodamas turtas galėtų būti pritaikytas gyvenimui. Nestabdomi gyvenamosios paskirties turto dalių ir labai blogos būklės turto aukcionai.

Turto bankas taip pat atrinko 33 butų didžiuosiuose šalies miestuose, kuriuos su savivaldybių bei visuomeninių organizacijų pagalba tikimasi pritaikyti pabėgėlių apgyvendinimui. Į juos žmonės galėtų įsikelti jau balandžio–birželio mėnesiais.

Taip pat identifikuoti keturi įvairios būklės Turto banko valdomi 2–5 tūkst. kv. metrų ploto gyvenamosios ir poilsio paskirties objektai, kurie galėtų būti pritaikyti ukrainiečių apgyvendinimui.

Visi vienoms ar kitoms pabėgėlių reikmėms galimai tinkami Turto banko valdomi pastatai pateikiami Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai.

Turto bankas šiuo metu patikėjimo teise valdo apie dešimtadalį arba daugiau nei 1 mln. kv. m ploto valstybei priklausančio nekilnojamojo turto.

Lietuvoje nuo Rusijos sukelto karo Ukrainoje pradžios registruota beveik 35 tūkst. karo pabėgėlių iš Ukrainos, per 15 tūkst. iš jų – nepilnamečiai, rodo pirmadienį paskelbti Statistikos departamento duomenys.


Šiame straipsnyje: Turto bankaspatalposaukcionaikaro pabėgėliaiApgyvendinimaskaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių