TS-LKD buria darbo grupę dėl partiečių galbūt neskaidriai panaudotų lėšų savivaldoje

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) Priežiūros komitetas buria darbo grupę dėl konkrečių politikų galbūt neskaidriai panaudotų lėšų savivaldoje.

„Priėmėme sprendimą iš Priežiūros komiteto narių suformuoti trijų asmenų darbo grupę, kuriai vadovaus Aistė Gedvilienė. Nariais bus Arvydas Pocius ir Alfonsas Andriuškevičius“, – antradienio vakarą po komiteto posėdžio BNS sakė Vilniaus meras, Priežiūros komiteto pirmininkas Valdas Benkunskas.

Anot V. Benkunsko, trijų asmenų darbo grupė operatyviai nagrinės pavienius partiečių atvejus kiekvienoje savivaldybės taryboje.

Jis taip pat kalbėjo, kad partija savo nariams taiko aukščiausius skaidrumo principus, todėl jeigu bus nustatyti pažeidimai, tokių narių atžvilgiu bus taikomos „griežčiausios partinės atsakomybės priemonės.“

„Suspendavimas vieneriems metams ir pašalinimas. Apie šitas kalba eina, bet čia labai individualu“, – sakė V. Benkunskas.

Komiteto pirmininkas taip pat sakė, kad tie tarybos nariai, kurie atsakymų į jiems užduodamus klausimus neturės arba jų atsakymai bus sunkiai paaiškinami, turėtų priimti sprendimą ir stabdyti narystę partijoje.

Paklaustas, kaip tarybos nariai turėtų pagrįsti savo išlaidas, jis kalbėjo, kad kai kuriuos atvejus galima paaiškinti „remiantis sveiku protu.“

„Bendras principas, kad remiantis sveiku protu galima paaiškinti kai kuriuos atvejus, bet jeigu tie paaiškinimai atrodys nelogiški arba kažkokie keisti, tai bus akivaizdžiai traktuojama“, – kalbėjo jis.

Tokio žingsnio konservatoriai imasi paaiškėjus, kad dalis savivaldybių tarybų narių, priklausančių įvairioms politinėms jėgoms, galėjo neskaidriai naudoti gaunamas išmokas.

Dėl šios situacijos pasiaiškinti turėjo ir švietimo ministrė Jurgita Šiugždinienė, kuri galiausiai nusprendė trauktis iš užimamų pareigų.

Prezidentas trauktis paragino ir Kauno savivaldybės taryboje dirbusius finansų bei kultūros ministrus Gintarę Skaistę ir Simoną Kairį, kilus abejonių ir dėl jų išlaidų skaidrumo. G. Skaistė pranešė grąžinusi savivaldybei beveik 14 tūkst. eurų – dalį sumos, kurią išmokomis gavo dirbdama miesto taryboje.

TS-LKD taip pat ragina Seimą imtis priešlaikinių rinkimų, siekiant „perkrauti politinę sistemą“.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cirkas

Cirkas portretas
Voge,ir vogs...tai kam ta komisija ale... Lauk visus..ir tiek ziniu. Prezidentas paragino trauktis finansu Skaisčiausiajai ir skaidriausiajai bei chalturos ministrui Kairiui liberalui... Tik vat klausimas,ar teps slides lauk ar ne? Bet kadangi isideje kiauliu akis,matyt,kad ne!

nebera nieko svento,,,,

nebera nieko svento,,,, portretas
Kam tas [[[[galbut]]]]] ne vieno nerasi saziningo visi vogia daugiau maziau,nereikia su mumis zaisti,uztenka to naglumo,tiesiai sviesiai kas ir kiek pavoge,kaip graziai skamba lietuviai vagys,savus apvagineja,nera zodio,prie SMETONOtlius veikejus butu pakore tais laikais,

Aiskinsis,

Aiskinsis, portretas
ka daryti,kad kitakart nepakliutu!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių