Teismas nurodė iš naujo išnagrinėti R. Šukio ir VSD ginčą

Vilniaus apygardos teismas žemesnei instancijai nurodė iš naujo išnagrinėti buvusio ministro Raimondo Šukio ir Valstybės saugumo departamento (VSD) ginčą.

Vilniaus apygardos teismas antradienį panaikino Vilniaus miesto apylinkės teismo sprendimą, kad VSD Seimo komitetui pateiktoje pažymoje teiginiai apie R. Šukį neatitinka tikrovės bei žemina jo garbę ir orumą.

Buvęs politikas teismui ginčijo žvalgybos informaciją, prieš porą metų pateiktą parlamentinį tyrimą atlikusiam Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui.

R. Šukys joje minimas kaip proceso dalyvis, kai koncerno „MG Baltic“ atstovai bandė daryti įtaką tuometinei Arūno Valinsko vadovautai Tautos prisikėlimo partijai. R. Šukys aptarinėtas kaip galimas kandidatas į Seimo pirmininkus, ministrus.

VSD skundą išnagrinėjęs Vilniaus apygardos teismas nurodė, kad apylinkės teismas padarė nepagrįstą išvadą, jog VSD yra informacijos apie R. Šukį autorius, todėl nėra svarbu, kas ją paskleidė.

Vilniaus miesto apylinkės teismo sprendimas panaikintas ir byla perduota pirmosios instancijos teismui nagrinėti iš naujo.

Nutartyje teismas pažymi, kad teikdamas medžiagą Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui VSD vykdė įstatymu jam nustatytus reikalavimus, ir pažymos pateikimas negali būti prilygintas informacijos paskleidimui tretiesiems asmenims.

„Aplinkybė, kad VSD yra ginčo teiginių autorius savaime negali lemti išvados, kad departamentas automatiškai yra atsakingas už ginčo teiginių, nurodytų (NSGK perduotoje – BNS) pažymoje, paskleidimą“, – teigiama nutartyje.

Anot Vilniaus apygardos teismo, pirmosios instancijos teismas turėjo nustatyti, ar iš tiesų R. Šukio ginčijamus teiginius paskleidė VSD, ar prie to prisidėjo.

Pasak nutarties, neišaiškinus, kas tai padarė, pirmosios instancijos teismas neturėjo pagrindo daryti išvadą, kad šių aplinkybių nustatymas nėra svarbus.

Nutartyje taip pat akcentuojama, kad VSD pažyma Seimo komitetui iš pradžių pateikta su žyma „slaptai“, ir tik vėliau pakeista, informaciją išslaptinus.

Dalis VSD informacijos buvo išslaptinta Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto prašymu, kai šis baigė parlamentinį tyrimą dėl interesų grupių poveikio politiniams procesams.

Seimas po parlamentinio tyrimo konstatavo, kad „MG Baltic“ veikla kelia grėsmę Lietuvos nacionaliniam saugumui. Koncernas tyrimą yra pavadinęs politiniu farsu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
tik arogantisku/buldogu/ sudmalimas r laiko bei pinigu svaistymas absoliuciai nesiskaitant su tauta ir statant siuos valdziazmogens i ypatinga padeti kada baigsis sis lansudberiu maratonas kai musu vaikus ir anukus siuncia kazkur daryt /tvrkos/ kai namuose bardakas .....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių