Tarptautinė migracijos organizacija Lietuvoje esantiems ukrainiečiams skirs 80 tūkst. eurų

  • Teksto dydis:

Tarptautinės migracijos organizacijos Vilniaus biuras (IOM Lietuva) nuo karo bėgantiems ir Lietuvoje įsikūrusiems ukrainiečiams skirs beveik 80 tūkst. eurų vienkartinių išmokų.

Kaip antradienį informavo šios Jungtinių Tautų organizacijos padalinys Vilniuje, išmokos jau skiriamos labiausiai pažeidžiamiems karo pabėgėliams – vienišoms motinoms, vyresniems žmonėms, besilaukiančioms moterims. Išmoka vienam ukrainiečiui siekia 147 eurus, papildomai 73,5 euro skiriama kiekvienam šeimos nariui. 

„Per šiuos kelis mėnesius matėme daug įvairių istorijų ir žinome, kad žmonių situacijos yra labai skirtingos, tad IOM Lietuva skiria daugiausia dėmesio tiems, kurių padėtis yra itin sudėtinga. Pirmosios išmokos jau pasiekė ukrainiečius, kurie gyvena Druskininkuose ir Vilniuje“, – teigia Tarptautinės migracijos organizacijos Vilniaus biuro vadovas Eitvydas Bingelis.

IOM Lietuva bendradarbiauja su Lietuvos Raudonuoju Kryžiumi, padedančiu pasiekti pažeidžiamiausius žmones.

Piniginę paramą gali gauti Ukrainos ar trečiųjų šalių piliečiai, kurie pabėgo iš Ukrainos po vasario 24 dienos.

Ypatingas dėmesys skiriamas nepilnoms šeimoms, kuomet su vienu ar keliais vaikais atvyko vienas iš tėvų, besilaukiančioms moterims, 60-65 metų asmenims, kurie jau pasiekė pensinį amžių Ukrainoje  ir kurie negali gauti darbo ar dirbti Lietuvoje, bei prekybos žmonėmis aukoms.

Nuo karo Ukrainoje pradžios į Lietuvą atvyko beveik 70 tūkst. žmonių.


Šiame straipsnyje: karo pabėgėliaiTarptautinė migracijos organizacijaparamakaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių