Jubiliejus
„Švyturys“ puoselėja 220 metų tradicijas
Įkūrimo 220 metų jubiliejaus proga alaus darykla „Švyturys“ pateikė staigmeną: alaus mėgėjams pristatė savo gamybos flagmaną - aukščiausios kokybės alų „Jubiliejinis 1784“. Šis unikalus alus, pagamintas pagal 800 metų gyvuojančią „krausening“ technologiją, brandinamas net dvigubai ilgiau nei kitos rūšys. Parduotuvėse jis kainuos maždaug 2,40-2,50 lito.
Padėjo rūsiai
Pagaminti unikalų alų „Jubiliejinis 1784“ „Švyturiui“ padėjo nuo seno išlikę rūsiai ir alaus meistrės Džiuljetos Armonienės kūryba. „Jubiliejinis“ alus atspindi senąsias klaipėdiečių aludarių tradicijas, kurie vieninteliai Lietuvoje iki šiol išsaugojo tikrus alaus rūsius.
Visos didžiosios alaus daryklos jau seniau atsisakė alaus brandinimo rūsių. Išpuoselėtas alus reikalauja ne tik gero salyklo, šalčio, mielių ir aludarių sąžinės, bet ir unikalios gamybos technologijos, kuria, D.Armonienės teigimu, šiandien gali pasigirti tik „Švyturys“.
Ilgas alaus išlaikymas ir tuo metodu gaminamas alus apibūdinamas „krausening“ technologija. „Jubiliejinio“ alaus gamybos ciklas trunka net 45 dienas.
Įsigis kolekcijoms
„Švyturio“-Utenos alaus“ generalinis direktorius Tomas Kučinskas teigė, kad uostamiesčio aludariams pavyko sukurti vieną geriausių ir prabangiausių alaus rūšių pasaulyje. Neatsitiktinai pirmoji šio alaus partija yra sunumeruota - kiekvienas butelis turi unikalų numerį nuo 1 iki 220
Naujausi komentarai