Svarbu: dėl koronaviruso lietuviams rekomenduoja nevykti į Italiją

Lietuvos užsienio reikalų ministerija sekmadienį paskelbė rekomendaciją nevykti į Italiją dėl koronaviruso rizikos.

„Į šalį rekomenduojama nevykti“, – skelbiama ministerijos interneto svetainėje.

Italijos vyriausybė sekmadienį paskelbė karantino zoną visame Lombardijos regione ir keturiolikoje šiaurės ir centrinės Italijos provincijų, įskaitant Milaną ir Veneciją.

Ministerija siūlo laikinai esantiems karantino zonoje Lietuvos piliečiams išvykti iš šios zonos. Oro bendrovėms atšaukinėjant tiesioginius skrydžius iš Italijos į Lietuvą, rekomenduojama ieškoti skrydžių per kitas šalis.

Ministerija taip pat prašo Lietuvos piliečių nuolat gyvenančių ar laikinai atvykusių į karantino zonoje esančius Italijos regionus nurodyti savo kontaktinius duomenis ambasadai elektroniniu paštu kons.it@urm.lt.

Aviakompanija „Wizz Air“ sekmadienį pranešė, kad stabdo skrydžius iš Vilniaus į Milaną. Skrydžių bendrovės „Ryanair“ spaudos biuras BNS nurodė, kad „laikosi Italijos vyriausybės ir Pasaulio sveikatos organizacijos paskelbtų gairių“, tačiau apie skrydžius iš Lietuvos konkrečios informacijos nepateikė.

Į šalį rekomenduojama nevykti.

Karantino zonoje draudžiama įvažiuoti ir išvažiuoti iš teritorijos be pagrįstos neatidėliotinos priežasties, tačiau iš karantino zonos užsienio šalių piliečiai gali išvykti namo.

Be to, kovodama su viruso plitimu Italija taip pat visoje savo teritorijoje uždaro mokyklas, muziejus, kino teatrus, teatrus, naktinius klubus, kazino ir kitas pasilinksminimo vietas.

Italijoje nuo koronaviruso mirė daugiau kaip 230 žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tokių

Tokių portretas
Neatsakingų žmonių kaip lietuviai dar paieškoti reikia

koronas

koronas portretas
siulau niekur nevykti,taip apsaugosit save ir artimuosius... !

gaga

gaga portretas
Kodel skrydziai neatsaukti? Turiu bilietus i Bolonija
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių