Suomija įveda sienų kontrolę, SAM ragina išsiaiškinti taisykles vykstant svetur

  • Teksto dydis:

Suomija informavo Europos Sąjungos (ES) partneres, kad atnaujino vidaus sienų kontrolę ir ėmė riboti atvykimą iš kitų Europos valstybių. Dabar atvykti į šalį galės tik tie užsieniečiai, kurie joje teisėtai gyvena, dirba, studijuoja arba keliauja šeimyniniais reikalais, pavyzdžiui vyksta į vestuves, laidotuves ar pan. Pasienio patikros punkte Suomijos pareigūnai prašys pateikti kelionės tikslą įrodančius dokumentus.

Vidaus sienų kontrolė vienam mėnesiui, nuo rugsėjo 19 d. iki spalio 18 d., atnaujinta su Lietuva, Lenkija, Nyderlandais, Belgija, Ispanija, Austrija, Liuksemburgu, Portugalija, Prancūzija, Slovėnija, Šveicarija, Čekija, Graikija, Danija, Italija, Vengrija, Malta, Islandija, Norvegija, Švedija, Vokietija, Slovakija ir Estija.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) informuoja, kad taip Suomija sureagavo į padidėjusi sergamumą koronaviruso (COVID-19) infekcija šiose Europos šalyse.

Išaugus Lietuvos sergamumo vidurkiui, SAM ragina keliaujančius į užsienio šalis pasidomėti apie šalies, į kurią vykstama, taikomus ribojimus, atvykimo ir izoliavimo sąlygas.

Ministerija primena, kad šią savaitę Vokietijos Sveikatos ministerija įtraukė Šiaulių regioną į koronaviruso paveiktų vietų sąrašą, todėl atvykusiems iš šio regiono taikomas izoliavimosi reikalavimas. Kiti Lietuvos regionai į rizikingų vietų sąrašą Vokietijoje nėra įtraukti, atvykus iš jų izoliacija ir kitos viruso valdymo priemonės nebus taikomos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių