Su meška voljere užsibarikadavęs N. Zobovas galiausiai sutiko ją atiduoti

Su meška Vipu voljere užsibarikadavęs „Ąžuolyno meškučių cirko“ savininkas Nikolajus Zobovas trečiadienio popietę sutiko ją atiduoti aplinkosaugininkams, kad ši būtų išgabenta į zoologijos sodą.

„Sutikau, jo. Ministras pažadėjo, kad jeigu aš per savaitę pašalinsiu trūkumus – tuos aštuonis punktus, tai jis grąžins mešką ir leidimą laikyt meškas“, – BNS sakė N. Zobovas.

Jis tikino mešką atiduosiąs tik esant palankioms oro sąlygoms ir kol kas vis dar esantis užsibarikadavęs su ja voljere Rokiškio rajone.

„Dar neatidaviau, nes yra karšta. Reikia mešką vežt naktį. Kai tinkamos sąlygos bus, tai atiduosiu, bet mano sutikimas yra“, – teigė N. Zobovas.

Apie tai telefonu jis pranešė ir aplinkos ministrui Kęstučiui Mažeikai. Kiek anksčiau trečiadienį K. Mažeika pats skambino užsibarikadavusiam cirko savininkui.

„Aš paprašiau, kad jis bendradarbiautų, palydėtų mešką į automobilį, kad padėtų transportuoti į zoologijos sodą ir patalpinti į karantino patalpas“, – BNS sakė K. Mažeika.

„Pažadėjau, kad jis galės mešką lankyti, bus užtikrintas bendravimas su meška“, – pridūrė ministras.

N. Zobovas su meška Vipu užsibarikadavęs voljere nuo antradienio popietės. Taip jis stengėsi užkirsti kelią meškos konfiskavimui ir išvežimui į Lietuvos zoologijos sodą.

Dar neatidaviau, nes yra karšta. Reikia mešką vežt naktį. Kai tinkamos sąlygos bus, tai atiduosiu, bet mano sutikimas yra.

„Meškai užtikrintos sąlygos, paruoštos patalpos karantine, kur bus įvertinta ir gyvūno būklė, ir jam tinkamos sąlygos, ir visa kita, atsižvelgiant į gyvūno gerovę“, – teigė ministras.

Pasak K. Mažeikos, gyvūnas zoologijos sode Kaune bus laikomas laikinai, kol bus priimti sprendimai dėl nuolatinės jo buvimo vietos.

Anot Aplinkos ministerijos, cirko savininkui N. Zobovui leidimas laikyti laukinius gyvūnus panaikintas birželio šeštą dieną.

Praėjusią savaitę pranešta, jog dingo viena iš N. Zobovo meškų, vardu Kvina. Aplinkos apsaugos departamentas teigė, kad meškos dingimo faktas užfiksuotas gegužės 27 dieną, kai buvo vykdomi patikrinimai cirko voljeruose.

Pernai „Ąžuolyno meškučių cirkas“ dėl netinkamo gyvūnų laikymo buvo nubaustas 15 eurų bauda.

Veterinarijos specialistai kartu su aplinkosaugininkais nustatė, kad į gastroles gabenami gyvūnai laikomi nepakankamo ploto narvuose ir voljeruose. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Moteris

Moteris portretas
O ministras Kęstutis Mažeika pasielgė labai negražiai... Kai įkalbinėjo M.Zubovą ,,paskolinti,, Vipą, juk žadėjo vėliau jį sugrąžinti... O kai meškinas buvo jau atimtas- savo pažado išsižadėjo... Šaltai ir rafinuotai... Nenorėčiau aš šito ministro anei sutikti, anei kokių nors reikalų su juo turėti... Apsaugok Viešpatie nuo tokio žmogaus...

Anonimas

Anonimas portretas
Kodėl tos moterys tokios kvailos ( kaip kad šita Brigita) ? Ir jos dar veržiasi į valdžią... ačiū dievui, dar vienos kvaišos kad neišsirinkom....

Brigita

Brigita portretas
Nesuprantu kas čia dar gali būti per ministro kalbos apie meškutės grąžinimą atgal Zobovui? Apskritai visi tie cirkai yra atviras gyvūnų kankinimas, o juo labiau šito vyro cirke, metų metai spauda mirga perkarusių ZOBOVO meškučių nuotraukomis, bet niekas nepajudina pirštų, kad galų gale sustabdytų šitą barbarišką elgesį su gyvūnais! Kada pagaliau nustosime toleruoti gyvūnų kankinimus??? Laukiniai gyvūnai nėra žaislai! o ir mes seniai nebegyvename viduramžiais, kai protaujančių žmonių buvo vos keletas tad nebuvo kam susimąstyti apie tai kaip kenčia tie vargšai žvėreliai išnaudojami žmogaus pramogai
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių