Su Lietuvos pagalba išsaugota Punsko mokykla dar turėtų išsilaikyti 10 metų,

Lietuvos finansinės paramos dėka likusi neuždaryta Lenkijos Punsko valsčiaus lietuviška Vidugirių mokykla turėtų išsilaikyti dar 10 metų, sako Punsko valsčiaus viršaitis Vytautas Liškauskas.

"Tikiuosi, kad ta maža mokykla Vidugiriuose išliks kokius 10 metų. Matome, koks gimstamumas yra - praktiškai per metus gimsta viena klasė, 25-28 vaikai", - svarstė V.Liškauskas.
Ši nedidelė mokykla valsčiuje buvo išsaugota šiemet uždarius kitas dvi panašaus dydžio įstaigas. Pasak viršaičio, jų uždarymas padeda pagerinti finansinę situaciją likusiose mokyklose, kurių valsčiuje iš viso keturios.

V.Liškausko teigimu, biudžeto skyles užkamšyti padėjo ir iš Lietuvos bei Lenkijos gauta parama - maždaug po 400 tūkst. litų.

"Lietuvos vyriausybei, piliečiams labai dėkingi esame, kad tie pinigai, kuriuos gavome, leido mums šiemet tą skylę, biudžetinę skylę, užlopyti. Buvo didelis lopas, labai gerai mums pavyko. Taip kad tikrai metus užbaigėme neblogai ir su viltimi žiūrime į ateitį", - sakė jis.

Ateinančias metais norima remontuoti Punsko Dariaus ir Girėno mokyklą. Tam žadama prašyti Europos Sąjungos (ES) paramos.

Šiai mokyklai, pasak viršaičio, reikia tvarkyti stogą, apšiltinti sienas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių