Su girtais vairuotojais pareigūnams tenka grumtis ir ne tarnybos metu

  • Teksto dydis:

Nemenką patirtį Šiaulių policijoje sukaupę Arūnas Pekarskas ir Gintautas Šiaulys – vieni tokių pareigūnų, kuriems tarnyba – gyvenimo būdas. Visai neseniai abu jie ne tarnybos metu Šiauliuose tramdė girtus vairuotojus, socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė Šiaulių apskrities policija.

Kaip skelbia Šiaulių policija, liepos 26-osios vakarą Šiauliuose, Radviliškio gatvėje, 25 metus policijoje dirbantis A. Pekarskas pamatė į medį atsitrenkusį automobilį BMW. Nieko nelaukęs Arūnas priėjo prie vairuotojo ir prisistatė esantis policijos pareigūnas. Jam iškart kilo įtarimas, kad BMW vairuotojas neblaivus, todėl Arūnas pasiūlė palaukti policijos ekipažo ir kartu išsiaiškinti aplinkybes. Visgi vairuotojas šia idėja nesusižavėjo ir atkirto: „Mente, nieko neįrodysi“. Agresyviai nusiteikęs vyriškis norėjo kuo greičiau pasprukti. Vyrams galiausiai susigrūmus lūžo Arūno ranka, o tada, nutaikęs progą, BMW vairuotojas išsilaisvino ir pradėjo sprukti. Gal jis tikėjosi, kad sužalotas pareigūnas nebesivys, tačiau Arūnas išliko atkaklus – nusekė bėglį iki laiptinės, į kurią jis įbėgo, ir iškvietė policiją. Atvykus ekipažui, pareigūnai surado bėglio butą, kurio duris atidarė tas pats su Arūnu susigrūmęs 46 metų vyriškis. Alkoholio matuokliu jam nustatytas 1,84 prom. girtumas.

Tik po to, kai su kolegomis rado ir sulaikė neblaivų vairuotoją, Arūnas pasirūpino lūžusia ranka – medikai jį išvežė į ligoninę.

28 metus Šiaulių policijoje tarnaujantis G. Šiaulys, atostogaudamas, liepos 21-osios vakare Šiauliuose, Architektų gatvėje, priešpriešinės krypties eismo juostoje pamatė atlekiantį keturratį, kurio vairuotojas nebesuvaldė ir kliudė šalikelėje stovėjusį automobilį. Keturratis pakilo į orą, vertėsi, o jo vairuotojas nukrito ant važiuojamosios dalies. Gintautas akimirksniu sustojo ir puolė prie ant kelio gulinčio žmogaus, norėdamas jam padėti. Tačiau, užuot padėjus, vairuotoją teko tramdyti, nes jis norėjo sprukti iš įvykio vietos. Nuo vyriškio trenkė alkoholiu, jis buvo agresyvus ir Gintauto klausyti nepanoro, tad šiam teko vairuotoją paguldyti ant žemės. Tuo metu įvykį stebėję žmonės iškvietė policijos pareigūnus, kuriems Gintautas perdavė sulaikytąjį.

41-erių keturračio vairuotojas kategoriškai atsisakė pasitikrinti girtumą, nors vizualiai buvo akivaizdu, kad vyras yra neblaivus – jį išdavė nerišli kalba ir sklindantis alkoholio kvapas.

Šiaulių policija skelbia, kad abu minėti neblaivūs vairuotojai buvo uždaryti į areštinę, jiems pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl transporto priemonių vairavimo išgėrus. Jei ne Arūnas ir Gintautas, girti vairuotojai iš įvykių vietų galėjo pasprukti, apgadinti daugiau transporto priemonių, sužaloti ar net pražudyti žmones.



NAUJAUSI KOMENTARAI

V

V portretas
I pensija tuos milicnikus

spykis

spykis portretas
daugiau tokiu idejiniu pareigunu saunuoliai
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių