Naujasis policijos BMW: pasieks 300 km/val. greitį, vienu metu fiksuos 256 pažeidėjus

  • Teksto dydis:

Naujausias Lietuvos kelių policijos pirkinys – penktos serijos BMW. Iš techninės pusės automobilis standartinis – trijų litrų darbinio tūrio dyzelinis variklis, galia 210 kW, keturi varantieji ratai. Įsibėgėja greitai – iki 100 ir 5,4 sekundes. Maksimalus greitis – apie 300 km/val. Kam tokio automobilio reikėjo, kiek jis kainavo ir ką gali, aiškinosi LNK.

„Kaina yra šiek tiek daugiau nei 47 tūkst. eurų, t. y. apie 30 proc. mažesnė negu rinkos kaina. Tą pasiūlė pardavėjas. Būtent tokiomis sąlygomis automobilis laimėjo viešuosius pirkimus ir buvo įsigytas. Turbūt ir gamintojas, ir atstovai suvokia, kad eismo saugumas – mūsų visų reikalas“, – sakė Lietuvos kelių policijos tarnybos viršininkas Vytautas Grašys.

Kelių policijos tarnybos viršininkas atsakė, kam jiems reikėjo būtent tokio automobilio ir kodėl netiko paprastesnis.

„Savo arsenale turime nežymėtų automobilių ir „Ford“, ir „Renault“, ir „Peugeot“, bet kelių eismo pažeidėjai nesirenka vien tik „KIA“, „Peugeot“ ir „Renault“. Jie turi galingus automobilius, kuriuos privalu pasivyti. Tam, kad užtikrintume eismo saugumą, reikalingas būtent toks galingas, greitas automobilis“, – šnekėjo V. Grašys.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

Vienu metu gali sužiūrėti iki 256 objektų. Tikrai nepavyks pasislėpti.

O į BMW sudėta policijos technika – pati naujausia Europoje. Priekyje ant grotelių sumontuotas greičio matuoklis, salone – kameros.

„Su jomis galima užfiksuoti greičio matavimą, skenuoti automobilio numerius, rodyti techninę apžiūrą, draudimus. Jei ieškomas automobilis, taip pat gali parodyti“, – apie kameras pasakojo kelių policininkas Benas Maželis.

„Viską fiksuoja automatiškai – ir greitį, ir technines apžiūras. Fiksuos ir nuvažiuojančius, ir atvažiuojančius automobilius. Vienu metu gali sužiūrėti iki 256 objektų. Tikrai nepavyks pasislėpti“, – pridūrė jis.

Pareigūnų BMW yra ir liks nežymėtas. Kelių policijos tarnyba jau apie penkerius metus naudoja nežymėtą „Audi“. Ji irgi buvo pirkta nauja. Taip pat naudojama dešimt ir nežymėtų, paprastesnių mašinų su greičio matuokliais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Hm

Hm portretas
Tankus gaudys?

Siaip tai

Siaip tai portretas
Jei spausi ant 300 is kauno tai per nepilna valanda gali pas lukasenka atsidurt.konfiskuos kregzde ir iki gyvos galvos bulviu lupenom maitins.kodel?nes triperi pavadint kregzde gali tik visiska lupena

Jans

Jans portretas
Liaudi ragina su batareikom važinėti o pavyzdį koks geriausias patys parodo Dyzelius reik turet
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių