Sprogimas gamykloje išgąsdino žmones

Vakar apie 14.30 val. šalia Klaipėdos esančių Jakų gyventojai išgirdo sprogimą, gyvenvietėje buvo dingusi elektra. Netrukus žmonės gavo pranešimą, raginantį neiti iš namų, nes netoliese esančioje gamykloje įvyko technologinė avarija.

Gamyklos "Global Pet" administracija specialiųjų tarnybų pagalbos neprašė. Teigiama, kad per avariją žmonės nenukentėjo.

Kaip pranešė Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos atstovai, įmonės katilinėje trečiadienį popiet buvo dingusi elektra. Kai buvo atnaujintas elektros tiekimas, dėl kol kas nežinomų priežasčių įvyko pneumatinis smūgis, kuris suplėšė suspausto oro tiekimo vamzdį.

Tvarkydami avarijos padarinius ugniagesiai ketina panaudoti putas. Teigiama, kad grėsmės žmonių sveikatai dėl incidento nėra.

Netrukus po sprogimo atsakingi gamyklos darbuotojai buvo išskubėję aiškintis įvykio priežasčių ir padarinių, tačiau administracija ir darbininkai iš gamyklos nebuvo evakuojami.

Netikėtas sprogimas labai išgąsdino netoliese gyvenančius žmones. Netrukus daugelis jų sulaukė skambučių telefonu su perspėjimu apie gamykloje įvykusį sprogimą ir galimą cheminį pavojų.

"Buvo toks baisus trenksmas, sudrebėjo žemė. Pamaniau – ant namo kas nors didelis užkrito. Bėgau aplinkui savo sodybą žiūrėti, bet nieko nepamačiau", – pasakojo Jakų gyventoja Danutė. Kaimo bendruomenės pirmininkė Ingrida Narbutienė pasakojo sulaukusi bičiulės iš gretimo Budrikų kaimo skambučio ir sužinojusi, kad netoliese esančioje gamykloje kažkas sprogo.

Moteris suskubo pati skambinti į įmonę. "Technikos vadovas mane patikino, kad sprogimas įvyko katilinėje ir jokių padarinių gyventojai dėl to neturėtų jausti. Jis paprašė manęs nuraminti kaimo žmones", – dėstė kaimo bendruomenės pirmininkė.

Budrikuose gyvenanti Svetlana ne tik išgirdo sprogimą, bet ir pamatė pliūptelėjus baltų dūmų debesį. Netrukus ji pajuto seniai pažįstamą saldoką tvaiką. Toks kvapas dažnai sklinda iš granulių gamyklos, tik šį kartą, pasak Svetlanos, jis buvo kur kas labiau koncentruotas. Vėjas greitai išsklaidė dūmų debesį.

Jakų gyventojai pasipiktino, kad buvo priversti patys domėtis, ar jų sveikatai nekilo pavojus. Oficialiai nuraminti artimiausiai gyvenančių žmonių gamykla neskubėjo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių