Specialiais skrydžiais į Lietuvą grįžo apie 2,8 tūkst. piliečių

  • Teksto dydis:

Specialiais skrydžiais į Lietuvą jau sugrįžo apie 2,8 tūkst. užsienyje dėl koronaviruso pandemijos įstrigusių piliečių – beveik pusė visų užsiregistravusiųjų, pranešė Užsienio reikalų ministerija.

Pasak ministerijos, iš viso iki pirmadienio jau įvykdyta 19 vadinamųjų komercinių repatrijavimo skrydžių, jais parskrido minėti 2,8 tūkst. Lietuvos piliečių.  Ministerija anksčiau skelbė, kad iš viso Lietuvos diplomatinėse atstovybėse užsienyje registravosi apie 6 tūkst. piliečių – dalis grįžo patys, dalis nusprendė likti kitose šalyse.

Taip pat keli šimtai žmonių Lietuvą pasekė Europos Sąjungos ir kitų valstybių organizuotais repatrijavimo skrydžiais, tarpininkaujant Lietuvos diplomatinėms atstovybėms užsienyje.

Tarp tokių – 31 pilietis, grįžęs iš Delio padedant Lietuvos ambasadai Indijoje, su Lietuvos generalinio konsulato San Paule pagalba iš keturių Pietų Amerikos valstybių Austrijos ir Vokietijos organizuotais repatrijavimo skrydžiais į Lietuvą parskraidinti 16 Lietuvos  piliečių.

Čekijos vyriausybės organizuotu repatrijavimo skrydžiu du Lietuvos piliečiai parskrido iš Kosta Rikos į Prahą, kur jų kelione į Lietuvą per Kylį Vokietijoje rūpinasi Lietuvos ambasada Čekijoje.

Lenkijos repatrijavimo skrydžiu iš Toronto į Varšuvą, tarpininkaujant Lietuvos ambasadai Kanadoje, vakar išvyko 13 Lietuvos piliečių. Lietuvos ambasados Pekine rūpesčiu, keturi iš Kambodžos negalėję išvykti Lietuvos piliečiai šiandien išskrido Vokietijos repatrijavimo lėktuvu.

Dar apie 100 piliečių turėtų grįžti antradienį, skrydžiu į Kauną iš Bankoko (Tailandas) ir Hošimino (Vietnamas). Šiuo skrydžiu rūpinosi Lietuvos ambasada Kinijoje kartu su Lietuvos garbės konsulu Vietname.

Nuo kovo 26 dienos diplomatinėse atstovybėse pagalbai grįžti registruojami tik tie asmenys, kurie pasirašo įsipareigojimą grįžę izoliuotis. Dauguma norinčių grįžti piliečių yra Europos valstybėse, iš kurių vis dar galima savarankiškai parvykti į Lietuvą, pvz., Jungtinėje Karalystėje, Vokietijoje. Pirmadienio duomenimis, pagalbos iš valstybės grįžimui į Lietuvą dar tikisi apie 200 piliečių.

Lietuvoje nuo kovo 16-osios įvestas karantinas, draudžiamas judėjimas iš ir į šalį, išskyrus grįžtančius lietuvius bei išvykstančius užsieniečius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

prabuskit

prabuskit portretas
Kam durinat tauta kad uzdraustas judejimas nuo kovo 16 dienos taciau i Lietuva plusta labai sekmingai BIZNIERIU gabenami is visu kampu i Lietuva ivairaus plauko paklydeliai ir Lietivos ir Svetimsaliai.. Musu valstybes valdzia visiski impotentai jokios reakcijos Ziauru darosi kad niekas nesutramdo siu veikeju kuriu biznis igavo SIAUBINGA PAGREITI Kada valdzios atstovai imsis ryztingu priemoniu ir uzkirs kelia siu BIZNIERIU isisiubavusiam galingam LABAI PELNINGAM BIZNIUI. Valstybes vadovai labai Jusu maldaujame PRABUSKIT.

korupcija

korupcija portretas
korona virusui pasiskolinta 2,2 mlrd. kiek ju bus atplauta rinkimams ir atkatams?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių