Sniego audrų nebus, tačiau šals

Chaosą Vakarų Europoje sukėlusių sniego audrų šią savaitę Lietuvoje neturėsime, tačiau sulauksime didesnio šalčio, teigia sinoptikas Silvestras Dikčius.

Kaip sinoptikas S.Dikčius sakė Lietuvos radijui, pirmadienį dieną daugiau pragiedrulių turėtų būti šiaurinėje šalies dalyje, bet vakarop išsigiedryti turėtų visoje Lietuvoje. Pasak sinoptiko, snigti gali tik šalies pietuose, o kitur sniego tikimybė yra maža.

Prognozuojama, kad pirmadienį temperatūra svyruos nuo 5 iki 10 laipsnių šalčio.

Naktis iš pirmadienio į antradienį turėtų būti giedra ir be kritulių, o šaltis vietomis gali siekti net iki 18 laipsnių žemiau nulio.

Antradienis taip pat turėtų būti šaltas: 6-11 laipsnių šalčio, o šalies šiaurėje, kur naktį bus žemesnė temperatūra, gali būti net 13-14 laipsnių šalčio.  

„Dar šalčiau turėtų būti naktį iš antradienio į trečiadienį. Daugelyje rajonų šaltis bus 10-15 laipsnių, o kai kur temperatūra artės prie 20 laipsnių šalčio“, - prognozuoja sinoptikas S. Dikčius.

Trečiadienį ir ketvirtadienį sniego tikimybė bus maža, o šaltis turėtų kiek atsitraukti.

„Naktimis temperatūra greičiausiai bus žemiau 10 laipsnių šalčio, dienomis - kiek aukščiau. Žiemiški orai tęsiasi, tik šią savaitę bus nedaug sniego“, - Lietuvos radijui sakė S. Dikčius.


Šiame straipsnyje: oraisniegasžiema

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių