Sniegas sutrikdė elektros tiekimą keliuose šalies regionuose

Lietuvoje iškritęs pirmasis sniegas ir stiprus vėjas sutrikdė elektros energijos tiekimą daugiau kaip 10 tūkst. vartotojų Utenos, Vilniaus ir Alytaus regionuose.

Bendrovė „Rytų skirstomieji tinklai“ (RST) pranešė, kad dėl stipraus vėjo ir didelio kiekio kritulių virto medžiai, kurie nutraukė elektros energijos laidus.

Nuo gamtos stichijų daugiausia nukentėjo Utenos (apie 5 tūkst.) ir Vilniaus (apie 3 tūkst.) elektros vartotojai. Alytaus regione elektros tiekimas nutrauktas beveik 2 tūkst. vartotojų.

Padaryti nuostoliai bendrovei bus įvertinti užbaigus visus elektros energijos tiekimo atstatymo darbus.

Anot sinoptikų, Lietuvoje iškritus pirmajam sniegui, žiemiški orai laikysis ir trečiadienį - bus apsiniaukę, šalta.

„Visoje šalyje sustiprėjo vėjas, kol kas kritulių banga apėmė rytinę ir pietinę šalies dalis. Pietinėje dalyje sninga, daugiausia šlapdriba, tik Varėnoje lietus. Rytiniuose rajonuose taip pat daugiausiai sninga“, - Lietuvos radijui trečiadienio rytą sakė sinoptikė Teresė Kaunienė.

Anot jos, „krituliai tik įsibėgėja“.

„Diena šiandien negraži - iš Pietų priartėjo pietinis ciklonas, tad diena bus apniukusi, darganota ir labai vėjuota, intensyvus krituliai numatomi visoje šalyje“, - kalbėjo sinoptikė.

Pasak T. Kaunienės, Lietuvos Vakaruose vyraus šlapdriba ir lietus, Rytuose - iš ryto dar kris šlapdriba, o vėliau taip pat lis.

„Išsilaikys smarkus, 15-20 metrų per sekundę Šiaurės, Šiaurė Rytų krypties vėjas, o vietomis jo gūsiai sieks iki 23 metrų per sekundę“, - nurodė ji.

Sinoptikės teigimu, šilumos bus „vos vienas ar trys laipsniai, tik pajūryje - laipsniu kitu šilčiau“.


Šiame straipsnyje: oraisniegaselektros tiekimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių