Siūloma įvesti valstybės kontrolieriaus pavaduotojų rotaciją

Seimo Audito komiteto nariai siūlo įvesti valstybės kontrolieriaus pavaduotojų kadenciją ir rotaciją.

Pagal parengtą Valstybės kontrolės įstatymo pataisų projektą, valstybės kontrolieriaus pavaduotojai į pareigas būtų skiriami penkeriems metams ir jie negalėtų šių pareigų eiti daugiau kaip du kartus iš eilės.

Taip pat norima įteisinti, kad pasibaigus valstybės kontrolieriaus pavaduotojo įgaliojimų laikui ar jam atsistatydinaus, pareigūnas turi eiti savo pareigas, kol prezidentas į šias pareigas paskirs naują asmenį.

Priėmus įstatymo pataisas, neterminuotai paskirtų valstybės kontrolieriaus pavaduotojų kadencija būtų pradedama skaičiuoti nuo šio įstatymo įsigaliojimo dienos.

„Valstybės kontrolieriaus pavaduotojas turėtų būti renkamas numatytam laikotarpiui ir ribotam kadencijų skaičiui kaip ir valstybės kontrolierius. Šiuo metu susidariusi situacija, kai jau beveik dešimtmečiais valstybės kontrolėje dirba tie patys valstybės kontrolieriaus pavaduotojai, nevyksta valstybės tarnautojų kaita, kyla nešališkumo priimant sprendimus grėsmė“, - pataisų poreikį grindė jų iniciatorius Audito komiteto narys „tvarkietis“ Andrius Mazuronis.

Dabar Valstybės kontrolės įstatyme numatyta, kad valstybės kontrolieriaus pavaduotojas renkamas neribotam laikotarpui.

Nijolė Mickuvienė valstybės kontrolieriaus pavaduotojo pareigas eina nuo 2007 metų, Arūnas Keraminas ir Daiva Bakutienė - nuo 2010 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių