Šimtametę sveikinęs Prienų rajono meras apie galimą karantino pažeidimą: kam iš to daryti šou?

  • Teksto dydis:

Viešojoje erdvėje pasirodė informacija apie galimus Prienų rajono mero Alvydo Vaicekausko karantino pažeidimus dalyvaujant asmeninėje šventėje. Tačiau mero pozicija kiek kitokia – gegužės 25-ąją jis su seniūne vyko sveikinti šimtametės moters garbingo jubiliejaus proga. Tiesa, kaip pats sako, kaukę kelioms minutėms buvo nusiėmęs. Dėl įvykio darbo ėmėsi ir policijos pareigūnai.

Prienų rajono savivaldybės narys Audrius Narvydas feisbuke pasidalijo įrašu, kuriame nurodė, jog meras A. Vaicekauskas gegužės pabaigoje galimai pažeidė karantino reikalavimus.

„Karantinas lyg ir artėja į finišą, gal tik tarpinį, bet vis tik į finišą... Galės kiek lengviau atsikvėpti šaunūs medikai, mokyklos pradės ruoštis naujiems mokslo metams. Tas finišas galėjo priartėti žymiai anksčiau, jei ne „gudručiai“, nepaisantys nieko, nešiojantys nusmukusias veido kaukes, nesilaikantys reikiamų atstumų prekybos centruose ar pan. Jau kuris laikas Prienuose sklando kalbos ir apie karantino taisyklių pažeidimą, kurį galimai padarė Prienų rajono savivaldybės meras A. Vaicekauskas, kartu su gausia palyda gegužės 25 d. dalyvaudamas asmeninėje šventėje vienoje kaimo sodyboje. Šventė, žinoma, labai gražu, tačiau, kad tokiu būdu galimai buvo pažeisti ir Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2020 m. lapkričio 4 d. nutarimu Nr. 1226 „Dėl karantino Lietuvos Respublikos teritorijoje paskelbimo“ patvirtinti reikalavimai bei draudimai, tikrai negerai“, – feisbuke rašė A. Narvydas.

Labai įdomu bus stebėti, ar Prienų policija turi stuburą, ar yra visiems piliečiams vienodai teisinga?

Pasak tarybos nario, rajono valdžia visuomenei turėtų rodyti tinkamą pavyzdį. „Kadangi tokie neatsakingi veiksmai karantino metu kelia pavojų išplisti pavojingoms ar ypač pavojingoms užkrečiamosioms ligoms, taigi, kelia pavojų žmonių gyvybei bei sveikatai, tokie pažeidimai užtraukia ir administracinę atsakomybę, numatytą Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 45 straipsnio 4 dalyje, bei numato baudą fiziniams asmenims nuo 500 iki 1 500 eurų, o juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – baudą nuo 1 500 iki 6 000 eurų. Kas jau kas, o rajono valdžios galvos turėtų tai žinoti ir rodyti gyventojams tinkamą asmeninį pavyzdį, o ne viena kalbėti, o kita daryti. Man oficialiai pasiteiravus dėl informacijos apie šį įvykį, Policijos departamento atstovai pranešė, kad dėl šio įvykio yra pradėta administracinio nusižengimo teisena. Tyrimą atlieka Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (AVPK) Prienų rajono policijos komisariato pareigūnai. Labai įdomu bus stebėti, ar Prienų policija turi stuburą, ar yra visiems piliečiams vienodai teisinga?“ – įrašą socialiniame tinkle baigė A. Narvydas.

Alytaus policijos Komunikacijos poskyrio vedėja Kristina Janulevičienė portalo žurnalistams patvirtino, kad policija yra gavusi pranešimą apie galimus karantino pažeidimus.

„Dėl jūsų minimo atvejo pradėta administracinė teisena dėl galimo karantino sąlygų pažeidimo. Šiuo metu renkama tyrimui reikalinga informacija, nustatinėjami ir apklausiami su įvykiu susiję asmenys. Pranešimas apie galimą pažeidimą gautas 2021 m. gegužės 25 d. Kad nepakenktume sėkmingai tyrimo baigčiai, pranešimo informacijos nedetalizuosime“, – teigė policijos atstovė.

Žmonės pasikvietė, kad pasveikinti. Ir dabar iš to daryti šou, žmogui gadinti nuotaiką...

Portalo žurnalistams susisiekus su Prienų rajono savivaldybės meru A. Vaicekausku, jis pateikė kiek kitokią versiją nei ta, kuri pasirodė socialiniame tinkle.

„Tai labai sena informacija. Primiršta net. Kiek savaičių praėjo jau. Pirmiausia – ne jokioje kaimo sodyboje, o sveikinant šimtametę. Ten su seniūne pasveikinome šimtametę jos namuose ir aš jau turėjau Galimybių pasą. Kita vertus, mes visas procedūras atlikome lauke, tik ta šimtametė paprašė nusifotografuoti ir kelioms minutėms aišku nusiėmėme kaukes. Toks epizodas daug kam užkliuvo. Bet net ir turint Galimybių pasą yra komentuojama, kad galima dalyvauti asmens šventėse“, – kalbėjo meras.

A. Vaicekauskas taip pat pridūrė žinantis, kad apie šį įvykį buvo informuota ir policija. „Dar su manimi niekas nesusisiekė, niekas manęs neklausinėjo, tai nežinau to skundo turinio. Iš feisbuko paskyros nelabai norėčiau komentuoti. Galite tiksliau pasitikslinti pas tuos, kurie pateikė skundą. Tuščias reikalas, galvoju. Tikrai aš visur laikiausi karantino, niekur nepažeidinėjau. Kartais oponentai ieško detalės, kur galėtų prikibti. Žmonės pasikvietė, kad pasveikintume. Ir dabar iš to daryti šou, žmogui gadinti nuotaiką... Žmonės nė vienas nesiskundė, jokių pretenzijų neturi, o čia pašaliečiai iš feisbuko paskyrų, tai čia žinote, tuščias politikavimas“, – pokalbį baigė pašnekovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Linas Ambrasas

Linas Ambrasas portretas
Bet A. Vaicekauskas koks melagis, anot jo jis turėjo jau pasą... O Stakliškių seniūnė N. Ivanovienė su savo visa seniūnijos šaika ir pasus jau turėjo? Labai tikėtina, kad Prienų PK patikrins visas versijas. Gerb. Prienų merė ir Stakliškių sen. seniūne vieną kartą baikite užsiiminėti savi reklama Prienų miesto biudžeto sąskaitą ir būkite nuoširdūs, sveikinkite ne tik iš savo artimo rato senelius bet ir kitus senelius kurie jau nebe sulaukė Jūsų... Iškeliavo anapilin... GĖDA UŽ TOKĮ PRIENŲ VALDŽIOS POELGĮ ir čia ne šau o pakankamai rimti signalai, kad seni kelmai rei versti lauk nukapojant korumpuotas įsikerojusias šaknis...

Pranas

Pranas portretas
O Rasyte matyt muilo gero turi kad taip lenda Merui gilei.

Rasa

Rasa portretas
Nematau čia nieko blogo...meras pagerbė garbaus amžiaus zmogų,pradžiugino jį,o šitie nesąmoningi rašinėjimai tik nuotaiką gadina.Nieko nenutiko,visi sveiki,o kad užejo i kambarį kelioms minutėms,nieko baisaus nematau.Kiek teko susitikti su gerb.meru,visada atsakingai elgiasi.Jei noresi prisikabinti,visada rasi prie ko!Sekmes jam ir ačiū,kad nepamiršta paprasto zmogaus!
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių