Skiepų skandalas: „Ambulanso“ padalinio vadovė sustabdė narystę partijoje, meras negaili kritikos

Savaitgalį nuvilnijus skandalui, kad Šilalėje medikams skirta vakcina nuo koronaviruso buvo paskiepytas įmonės „Ambulansas“ vadovas Ričardas Ūselis ir jo šeimos nariai, atvykę iš Vilniaus, paaiškėjo, kad sąraše be eilės buvo paskiepytas ir verslininkas Juozas Pranckevičius, siejamas su Ūselių šeima. „Tai yra amorali ir netoleruotina situacija“, – sako Šilalės rajono meras Algirdas Meiženis.

Meras tikino, kad šios situacijos taip nepaliks. „Bandome savo ruožtu atlikinėti vidaus tyrimus, prašysim Antikorupcijos komisijos iširti, duosime Etikos komisijai ištirti, kadangi mūsų tarybos narė Loreta Kalnikaitė figūruoja istorijoje. Prašysime, kad situaciją savo ruožtu įvertintų policija. Generalinė prokuratūra ir Specialiųjų tyrimų tarnyba atlieka tyrimus, tai dubliuotis negalime, manau, kad jos įvertins visas aplinkybes. Mes žinosime rezultatus, sudarėme Šilalėje darbo grupę, o sprendimai bus vėliau“, – portalui kauno.diena.lt pasakojo meras.

Šie sprendimai buvo priimti pirmadienį.

L. Kalnikaitė yra įmonės „Ambulansas“ Šilalės greitosios medicinos pagalbos vadovė. „Į mūsų pavaldumą įmonė neįeina, tad ji savais keliais, matyt, padarė šiuos netoleruotinus žingsnius“, – sakė A. Meiženis.

„Mes vienaip ar kitaip turime atiduoti situaciją svarstyti Etikos komisijai, kadangi L. Kalnikaitė yra tarybos narė, bet situacija tokia, kad ji pati pirmininkauja. Bet jeigu ji nusišalins, tai ir be jos turėtų ištirti“, – pasakojo meras.

Kiek tiksliai žmonių, kuriems Šilalės rajone nepriklausė šiuo metu būti paskiepytiems nuo koronaviruso, skiepą gavo, meras tiksliai nežino. Meras teigė, kad jam iki šiol yra žinomi 6 ne Šilalės rajono gyventojai.

Kaip jau buvo rašyta anksčiau, sausio 7 d. bendrovė „Ambulansas“ pateikė dvylikos asmenų sąrašą. Iš jų šeši buvo Šilalės rajono savivaldybės teritorijoje dirbantys bendrovės „Ambulansas“ darbuotojai, o kiti šeši – ne.

L. Kalnikaitė sustabdė narystę TS-LKD

Papildomus asmenis į Šilalės ligoninei pateiktą skiepijamų žmonių sąrašą įtraukusi įmonės „Ambulansas“ Šilalės greitosios medicinos pagalbos vadovė L. Kalnikaitė savaitgalį sustabdė savo narystę Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijoje.

Tai skelbia naujienų portalas 15min.lt remdamasis konservatorių Priežiūros komiteto pirmininku Valdu Benkunsku. Jis portalui patvirtino, kad nepaisant L. Kalnikaitės sprendimo stabdyti narystę tiek partijoje, tiek Šilalės rajono savivaldybės tarybos konservatorių frakcijoje, komitetas partietės elgesį svarstys šią savaitę.

„Žinome, kad savaitgalį ji susistabdė narystę tiek partijoje, tiek frakcijoje savo sprendimu – ji atsiribojo tiek nuo partijos, tiek nuo partijos frakcijos taryboje Šilalės rajono taryboje“, – teigė V. Benkunskas. Jis pridūrė, kad savo ruožtu partijos Priežiūros komitetas atlieka tyrimą.

Atliks tyrimą

Po to, kai minėtas akibrokštas iškilo aikštėn, prezidentas Gitanas Nausėda bandymus gauti vakcinas be eilės pavadino „gėdingais sovietinio elgesio reliktais“ ir pareikalavo greitų bei ryžtingų sprendimų dėl vakcinavimo tvarką pažeidusių asmenų atsakomybės.

Specialiųjų tyrimų tarnyba šeštadienį vakare taip pat pranešė nusprendusi atlikti COVID-19 vakcinų organizavimo antikorupcinį vertinimą. Trijų parlamentarų kreipimosi, su prašymu pradėti ikiteisminį tyrimą dėl šio ir kitų atvejų sulaukė ir Generalinė prokuratūra.

BNS duomenimis, apie tai, kad skiepai kartais yra skiriami ne tiesioginį kontaktą su koronavirusu sergančiais pacientais turintiems ir prioritetinėse grupėse esantiems medikams pranešama nuo gruodžio pabaigos, kai Lietuva sulaukė pirmosios vakcinos siuntos ir pradėjo skiepijimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tam Sutinku

Tam Sutinku  portretas
Nebandėte skaityti teksto su pavardėmis ? :)

Sutinku

Sutinku portretas
Gerai Diedukas pakomentavo - tap prakeiktas nuolankumas (Marcinkevicius), o kaip nevykdysi , tam yra valdžia, taigi kaltas, kas sudarinejo sarašus, privalo paviešinti pavardes,toks zmogus medicnoje negali dirbti, įtartinas, uz pinigus gali viska....pavojingas visuomenei. Žiūresime, lauksime.

O

O portretas
Matai cia veikia ne konservinistvartelinis savanaudiskumas o socialistinis. O kap
VISI KOMENTARAI 39

Galerijos

Daugiau straipsnių