Siekiant tobulinti bendradarbiavimą tarp pagalbos tarnybų, SAM buria darbo grupę

  • Teksto dydis:

Siekdama patobulinti bendradarbiavimą tarp pagalbos tarnybų, Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) penktadienį pranešė burianti tam skirtą darbo grupę.

Šiuos bendradarbiavimo algoritmus planuojama išbandyti per pratybas ir tobulinti bendrų mokymų metu.

Apie tai SAM pranešė po skubiai sušaukto pasitarimo su Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo bei Policijos departamentais, Vidaus reikalų ministerijos, Valstybinės darbo inspekcijos, Socialinių reikalų ir darbo ministerijos atstovais bei greitosios medicinos pagalbos (GMP) stočių vadovais.

„Pastarųjų dienų rezonansiniai įvykiai – greitosios medicinos pagalbos darbuotojo mirtis dėl nudegimo ir patirtas fizinis smurtas – verčia mus dar kartą peržiūrėti esamą teisinį reguliavimą ir darbo organizavimo tvarkas“, – pranešime sakė sveikatos apsaugos viceministrė Danguolė Jankauskienė.

„Pavojingos situacijos yra neišvengiama medikų darbo dalis, tačiau mes galime ir privalome padėti greitosios medicinos pagalbos įstaigoms valdyti rizikas ir saugoti darbuotojų sveikatą bei gyvybę“, – pridūrė ji.

Šią savaitę ligoninėje nuo patirtų sužalojimų mirė greitosios pagalbos darbuotojas. Jis smarkiai nudegė, gelbėdamas elektros iškrovą patyrusį ir taip pat stipriai nudegusį jaunuolį Naujosios Vilnios geležinkelio stotyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių