Seimo planuose – dar viena atmintina diena

Seimas svarstys, ar į atmintinų dienų sąrašą įtraukti naują dieną  – Europos kovos su smurtu prieš gydytojus ir asmens sveikatos specialistus dieną.

Jeigu Seimas pritartų, ji būtų minima  kovo 12-ąją.

Tai siūlančią Atmintinų dienų įstatymo pataisą antradienį parlamentui pateikė Seimo narė konservatorė Jurgita Sejonienė.

Pasak jos, reikėtų imtis priemonių ne tik tuomet, kai kažkas dėl mobingo nusižudo, bet nuolat monitoruoti situaciją. "Tai būtų  ir įsipareigojimas ne tik paminėti, bet ir spręsti problemą, monitoruoti situaciją kaip ji keičiasi", – sakė J. Sejonienė.

Papildžius atmintinų dienų sąrašą tikimasi, kad būtų atkreiptas dėmesys į psichologinio smurto darbo vietoje problemą, ugdomas visuomenės sąmoningumas, vykdoma smurto prieš sveikatos priežiūros specialistus darbo vietoje prevencija.

Dokumento aiškinamajame rašte remiantis tyrimais nurodoma, kad svеikatos priеžiūros spеcialistams rizika patirti smurtą darbo viеtojе yra 16 kartų didеsnė nеgu kitiеms darbuotojams, tеikiantiеms paslaugas.

Taip pat pažymima, kad sveikatos priežiūros sektoriaus darbuotojai visų formų smurtą patiria ne tik iš pacientų, jų artimųjų, lydinčių asmenų, lankytojų, tačiau ir iš kolegų, tiesioginių ar įstaigų vadovų.

Atmintinų dienų įstatymo pataisas parengė Seimo Savižudybių ir smurto prevencijos komisijos nariai.

Nors kai kurie Seimo nariai suabejojo, ar reikia įstatymo pakeitimų norint deramai paminėti šią dieną, parlamentarai po pateikimo pritarė šiai iniciatyvai. Už balsavo 68, prieš 1, susilaikė 28 parlamentarai. Į Seimą projektas  turėtų sugrįžti gegužės 10 d.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
dar liko narkomanu diena iteisinti !

Dulkenis

Dulkenis  portretas
Vel ,protingų’minčių padavė ,apie kovido valdymą jau išsisėmė ieško naujo projekto kur (sublizgeti) gales.

Dulkys

Dulkys portretas
Bus nepatenkintas. Negalės kenkti gydytojams :)
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių