Seimas dėl koronaviruso nespėjo paskirti naujų Konstitucinio Teismo teisėjų

Seimas dėl koronaviruso nespėjo paskirti trijų naujų Konstitucinio Teismo (KT) teisėjų – teismas praneša darbą tęsiantis sena sudėtimi.

Konstitucinio Teismo pirmininko Dainiaus Žalimo bei teisėjų Gedimino Mesonio ir Vyto Miliaus kadencija baigiasi ketvirtadienį, tačiau Seimas nėra paskyręs naujų teisėjų, jų kandidatūros tik pateiktos.

„Pagal Konstituciją negali būti tokių teisinių situacijų, kai kuri nors valstybės valdžią įgyvendinanti institucija nefunkcionuoja. Atsižvelgiant į tai Konstitucinis Teismas dirbs dabartinės sudėties tol, kol bus paskirti ir prisieks nauji teisėjai“, – pranešė KT.

Konstitucija numato, kad Konstitucinis Teismas kas treji metai atnaujinamas vienu trečdaliu.

Parlamentui kovo 10 dieną buvo pateikti trys kandidatai į Konstitucinio Teismo teisėjus: KT kanclerė Ingrida Danėlienė, advokatė Giedrė Lastauskienė ir Lietuvos Aukščiausiojo Teismo (LAT) teisėjas Algis Norkūnas.

Balsavimas dėl paskyrimo planuotas šią savaitę, tačiau parlamentas antradienį svarstė tik su ekstremaliąją padėtimi dėl koronaviruso susijusius įstatymus ir juos priėmęs dėl karantino kol kas nebesirenka į posėdžius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių