Savaitgalį - šaltis ir retos snaigės

Artimiausiomis dienomis šaltis iš Lietuvos dar nesitrauks, temperatūra pamažu ims kilti tik kitą savaitę. Gausesnio sniego sinoptikai taip pat nežada.

Anot sinoptikės Teresės Kaunienės, penktadienį orus dar lems šaltasis arktinis anticiklonas, pūs rytų vėjas, tačiau jis bus silpnesnis nei ketvirtadienį.

„Šiauriniuose rajonuose bus šviesiau, daugiau saulės ir nesnigs, o pietinėje šalies pusėje ir arčiau jūros debesų bus daugiau. Vietomis pasnyguriuos, didesnė tikimybė - antroje dienos pusėje ir vakare. Diena bus šalta, 9-14 laipsnių šalčio“, - Lietuvos radijui teigė sinoptikė.

Šeštadienį, anot jos, anticiklonas silps ir trauksis, dangus apniuks. Naktį jau gali pasnyguriuoti daugelyje šalies rajonų, tačiau negausiai. Šiek tiek daugiau sniego gali sulaukti tik rytiniai šalies pakraščiai.

„Šaltis kol kas tvirtai laikosi, naktis vėl bus šalta, 12-18 laipsnių žemiau nulio. Šeštadienio diena jau bus niūresnė, daug kur silpnai pasnyguriuos, didesni krituliai -rytinėje Lietuvos pusėje. Vėjas pūs iš rytų, bet visai silpnas, todėl nebus taip šalta. Tačiau termometrai rodys panašiai, kaip ir pastarosiomis dienomis, apie 8-12 laipsnių šalčio“, - kalbėjo T. Kaunienė.

Sekmadienį, anot sinoptikė, sniego tikimybė bus mažesnė, jo galima sulaukti tik rytiniuose Lietuvos pusėje. Naktį temperatūra kris iki 11-17 laipsnių, o dieną 7-12 laipsnių.

Kitą savaitę, T. Kaunienės teigimu, šaltis pamažu trauksis, tačiau gausiai snigti neturėtų.

„Kitą savaitę mūsų orus ims valdyti ciklonai iš vakarų, tai reiškia, kad vėl bus niūriau, ims stiprėti vėjas, bet jis bus pietryčių, pietų, vėliau galbūt pietvakarių. Kritulių savaitės pradžioje kol kas, atrodo, nebus daug, bet šaltis trauksis, nors ir labai pamažu“, - sakė sinoptikė.


Šiame straipsnyje: oraisavaitgalio orai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių