Savaitės orai: atkeliauja gausi sniego porcija, pūgos

  • Teksto dydis:

Panašu, kad žiema vėl stiprins savo pozicijas. Savaitės pradžioje didesnėje šalies dalyje snigs, įsismarkaus vėjas, tad kils pūgos, o savaitei baigiantis stipriau paspaus šaltis.

Šiandien Lietuvą iš pietų pasieks gausesnių kritulių porcija. Po pietų, vakarėjant jau daug kur snigs. Daugiausia vyraus sniegas, vietomis smarkus. Eismo sąlygos bus sudėtingos. Vilniuje ir Šiauliuose dieną bus apie 1, Kaune ir Panevėžyje apie 2 laipsnius šilumos. Klaipėdoje oras šils iki 3 laipsnių. Vyraus permainingos krypties vėjas.

Antradienį numatomi itin nemalonūs orai. Įsismarkaus vakarų, šiaurės vakarų krypties vėjas. Gūsiai stiprės iki 14–18 metrų per sekundę, kils pūgos. Tiek naktį, tiek dieną daug kur numatomas sniegas, šlapdriba. Mažiau kritulių klius pajūriui, kraštiniams šiaurės vakariniams šalies rajonams. Matomumas bus prastas. Naktį temperatūra svyruos nuo –2 laipsnių šalčio iki 1 laipsnio šilumos. Dienos metu daug kur bus apie nulį, kiek šilčiau prie jūros. Vilniuje, Kaune ir Panevėžyje vyraus nulinė temperatūra, Šiauliuose paspaus –1 laipsnio šaltukas. Klaipėdoje oras šils iki 2 laipsnių.

Trečiadienio naktį daug kur tęsis krituliai, gausesni jie bus rytiniuose, šiaurės rytiniuose šalies rajonuos. Temperatūra svyruos nuo –2 laipsnių šalčio iki 2 laipsnių šilumos. Ryto metu dar daugelyje vietovių debesys krės šlapdribą, sniegą, tačiau dienai bėgant kritulių jau mažės. Kiek ilgiau jie užsitęs šiaurės rytinėse šalies vietovėse. Pūs apysmarkis vakarų, šiaurės vakarų krypties vėjas. Dieną temperatūra vėl svyruos apie nulį, o vakarėjant ims stipriau šalti, bus slidu. Vilniuje, Kaune ir Šiauliuose įdienojus vyraus nulis, Panevėžyje ir Klaipėdoje 1 laipsnio šiluma.

Ketvirtadienį šaltis pasikandžios stipriau, bus slidu. Nakties metu termometrų stulpeliai kris žemiau ir fiksuos –8–3 laipsnių šaltį, vietomis gal atšalti ir stipriau. Dienos metu galimi pragiedrėjimai. Pūs nestiprus šiaurinių krypčių vėjas. Vilniuje šals iki –4, Kaune iki –2 laipsnių. Šiauliuose ir Panevėžyje bus apie –3 laipsnius šalčio, Klaipėdoje apie nulį. Vakarėjant temperatūros vėl sparčiai kris.

Penktadienio naktį šaltis stiprės iki –12–4 laipsnių. Dieną vietomis, daugiausia šalies vakaruose, pasnigs. Pūs vidutinio stiprumo pietinių krypčių vėjas. Vilniuje, Šiauliuose ir Panevėžyje šals iki –4 laipsnių. Kaune bus apie –2, Klaipėdoje apie –1 laipsnį šalčio.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis, savaitgalį naktimis šaltis, tikėtina, kad šiek tiek sumažės, o dienomis išliks panašios reikšmės kaip ir penktadienį. Pagal dabartinius prognozių modelius, panašu, kad vietomis vėl sugrįš sniegas.


Šiame straipsnyje: oraiorų prognozėsinoptikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių