Šansai turėti dar vieną laisvadienį – Vėlines – ženkliai sumažėjo

Seimas ketvirtadienį atsisakė išbraukti Vėlines iš atmintinų dienų sąrašo.

Vadinasi, šansai  šią dieną perkelti į šventines dienas kol kas tolsta.

Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininkės Rimantės Šalaševičiūtės ketvirtadienį  pateikta Atmintinų dienų įstatymo pataisa nesulaukė Seimo pritarimo po pateikimo. Už ją  balsavo 45  Seimo nariai, 14 buvo prieš,  susilaikė 43 parlamentarai. Seimo sprendimu, projektas grąžintas iniciatoriams tobulinti.

Seimo narys Jurgis  Razma priekaištavo, kad Seimas įsismagino didinti nedarbo dienų skaičių, skelbiant valstybines šventes. Kitas konservatorius Mykolas Majauskas ironizuodamas siūlė visi metus paskelbti Vėlinių metais.

Ketvirtadienį  iš ryto Seimas, ketinęs apsispręsti, ar įteisinti dar vieną šventę – Mirusiųjų atminimo (Vėlines), šį klausimą atidėjo, primena ELTA.

Seimo opozicinei Socialdemokratų partijos frakcijai paprašius, tai numatanti Darbo kodekso pataisa išbraukta iš ketvirtadienio Seimo plenarinių posėdžių darbotvarkės.

Seimo narys socialdemokratas Algirdas Sysas aiškina pasiūlęs tai, nes „viskas per daug skubotai daroma“.

Galėjome atsidurti kuriozinėje situacijoje, kai Vėlinės tuo pačiu metu būtų įrašytos ir į šventinių, ir į atmintinų dienų sąrašą.

„Matyt, tai buvo vienas iš valdančiosios koalicijos sudarymo derybinių klausimų, nes projektą inicijavo Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškųjų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) frakcijos nariai. Kol kas nėra pateiktas lydintis projektas  – Atmintinų dienų įstatymo pataisa, kurioje siūloma išbraukti šią dieną iš atmintinų dienų sąrašo. Galėjome atsidurti kuriozinėje situacijoje, kai Vėlinės tuo pačiu metu būtų įrašytos ir į šventinių, ir į atmintinų dienų sąrašą“, – Eltai sakė A. Sysas.

Priėmus Darbo kodekso pataisą, įmonėse, įstaigose ir organizacijose būtų nedirbama ne tik kiekvienų metų lapkričio 1-ąją (Visų Šventųjų dieną), bet ir lapkričio 2-ąją – Mirusiųjų atminimo (Vėlinių) dieną.

„Jeigu lapkričio 2 d. būtų nedarbo diena, būtų išlaikyta tradicija pagerbti mirusius“,  – sako Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininkė Rimantė Šalaševičiūtė.

Siūloma, kad Darbo kodekso pataisa įsigaliotų nuo 2020 m. sausio 1 d. Beje, 2019 m. lapkričio 2 d. yra šeštadienis.

ELTA primena, kad dar 2016 m. lapkričio 2 d. Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškųjų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) frakcijos nariai, įregistravę Darbo kodekso papildymo projektą, pasiūlė šventinių dienų sąrašą papildyti Vėlinėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Maham

Maham portretas
Aš kiekvieną savaitę lengvai padarysiu 6472 dolerius iki 8364 dolerių tiesiog atliekant paprastą darbą iš namų. Praėjusį mėnesį iš šio darbo padariau $ 28396. Nuostabus ir lengvas darbas ir reguliarios pajamos. Aš siūlau jums visiems prisijungti prie šio darbo dabar kaip ne visą darbo dieną ir uždirbti daugiau nei visą darbo dieną gaunamas pajamas. >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> w­w­w­.W­o­rkLinks3.Com

sisiuana

sisiuana portretas
kur konservatoriu krikscioniskos vertybes,jau krikscionis demokratus visai pamynete po kojomis panaikinkit syso ir jurseno geguzes pirmaja ir bus gerai visiems lia ir raudonieji neina i demonstracija tai kam ta svente pasiskelbe

Balsavimui

Balsavimui portretas
Pateikiamas pirmas klausimas-nekorektiškas.O apskritai tai labai keista konservatorių,deklaruojančių moralines,krikščioniškas,tautines ir religines vertybes.Visi,kurie turi artimųjų kapelius ir juos lanko mirusiųjų pagerbimo dieną,būtų dėkingi visiems dar proto turintiems įstatymų leidėjams už žmogiškai teisinģą sprendimą.Norintiems dirbti ir dabar nedraudžiama to daryti per vienokias ar kitokias šventes.
VISI KOMENTARAI 8

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių