SAM pavaldi įstaiga Rokiškio rajono savivaldybei išsiuntė pasibaigusio galiojimo COVID-19 testus

  • Teksto dydis:

Sveikatos apsaugos ministerijai (SAM) pavaldi Nacionalinė visuomenės sveikatos priežiūros laboratorija Rokiškio rajono savivaldybei išsiuntė pasibaigusio galiojimo COVID-19 testus, pranešė rajono meras Ramūnas Godeliauskas.

Pasak jo, ministerijos skirti testai turėjo būti išdalinti Rokiškio rajono vaikams per švietimo įstaigas. Mero teigimu, tokie veiksmai yra galimai nusikalstami, nes testų kokybė nebuvo užtikrinta.

„Iš pirmo žvilgsnio dovana atrodė naudinga, tačiau atidžiau pažvelgus paaiškėjo, kad testai yra pasibaigusio galiojimo. Jie buvo pagaminti 2022 metų sausį ir turėjo galioti iki 2023 metų birželio. Dalies testų viduje esantys reagentai jau buvo išgaravę arba išdžiūvę“, – skelbiama portale „Rokiškio Sirena“.

Pažymima, kad ministerija sutiko testus priimti atgal.

Kaip antradienį skelbė naujienų portalas 15min.lt, sveikatos apsaugos ministro atstovas spaudai Tomas Bagdonas pranešė, kad pastarieji testai galioja 36 mėnesius nuo nurodytos galiojimo laiko pabaigos.

Nepaisant to, ministerija nurodė testus išsiuntusiai Nacionalinei sveikatos priežiūros laboratorijai juos susigrąžinti, o dėl jų platinimo lauks tarnybinio paaiškinimo.

„Kodėl jie platino, mums iki šiol neaišku, lauksime tarnybinio paaiškinimo“, – „15min.lt“ teigė T. Bagdonas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O

O portretas
koks skirtumas, jeigu labai nori testuotis - tiks ir nėštumo!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių