Šalies vadovai sveikina Lietuvos mamas ir globėjas su Motinos diena

Prezidentas Gitanas Nausėda ir Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen pasveikino Lietuvos mamas ir globėjas Motinos dienos proga.

„Motinos meilė – tai dovana ne tik konkrečiam vaikui, bet ir visuomenei, kurioje jam lemta užaugti“, – savo sveikinime sako prezidentas.

Prezidentūros išplatintame sveikinime mamas su švente sveikino ir pirmoji ponia Diana Nausėdienė. „Ačiū Jums už tai, kad brangiausią savo laiką, bemieges naktis ir rūpesčio kupinas dienas skyrėte vaikams“, – Lietuvos mamoms ir globėjoms dėkojo pirmoji ponia.

Prezidentas ir pirmoji ponia palinkėjo visoms Lietuvos mamoms ir globėjoms daug laimės, sveikatos, vaikų ir vaikaičių meilės bei dėkingumo.

Motinos meilė – tai dovana ne tik konkrečiam vaikui, bet ir visuomenei, kurioje jam lemta užaugti.

Motinos dienos išvakarėse prezidentas įteikė valstybės apdovanojimus už nuopelnus motinystei ir globai, už atsakingumą, pasiaukojimą bei įkvepiantį pavyzdį bendruomenei ir visiems Lietuvos žmonėms 40 mamų ir 8 globėjoms iš visos Lietuvos.

Seimo Pirmininkė V. Čmilytė-Nielsen savo sveikinime sako, kad šiemet Motinos dieną dėl karo Ukrainoje „minime kitos nuotaikos nei įprastai“.

„Šiandien suprantu, kiek iš tiesų palyginti nedaug tereikia jaustis ramia mama. Užtenka, kad vaikai saugūs. Deja, šiuo metu šito nejaučia tūkstančiai mamų, iš Ukrainos pasklidusių po visą Europą. Jų vyresni sūnūs ar dukros kovoja, o jaunėlių akyse neišnyksta kare patirtas siaubas“, – sakoma parlamento vadovės sveikinime.

„Mielos Lietuvos ir Ukrainos mamos! Ačiū Jums už dideles širdis, besąlygišką meilę ir neaprėpiamą rūpestį. Darysime viską, kad kuo greičiau gyvenimas grįžtų į taikos ritmą. Būkite stiprios, sveikos ir saugios!“ – mamas sveikina V. Čmilytė-Nielsen.

Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė sveikinime sako, kad „visada būsime dėkingi mamoms už besąlygišką meilę, rūpestį, pasitikėjimą“, ir linki, kad vaikų dėmesys jas lydėtų ne tik per Motinos dieną, bet kasdien.

„Pirmąjį gegužės sekmadienį skubame aplankyti mylimas Mamas ir padėkoti Joms už gyvenimą. Širdyje saugome meilę žemišką kelionę baigusioms Mamoms. Visada būsime dėkingi joms už besąlygišką meilę, rūpestį, pasitikėjimą. Mielosios Mamos, tegul jaukios bei saulėtos būna Jūsų dienos ir metai“, – sakoma Vyriausybės vadovės sveikinime.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ir čia priklydai su savo

Ir čia priklydai su savo  portretas
dvokiančia keverzone,kremlini babuine ..Eik, geriau,savo motiną pasveikint,jei tokią turi.

Anonimas

Anonimas portretas
Kodel i Ukrainą nevaziavai pasveikinti.Lietuva neturi prezidento,jis ne Lietuvai dirba .Nuvaziavai i lankas žydo klausydamas.

tai

tai portretas
tik grazus veidmainiskas /geroves/ teatras kuriame 1 vaidmeni atlieka biorootai /klonai/ leles===
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių